Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ επιστρέφει μετά από μακρά περίοδο παύσης, όχι λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19. To WRC του 2020 δεν είναι πλέον ίδιο, δεν μπορεί πλέον να είναι ίδιο, με κλασικούς αγώνες του πρωταθλήματος όπως τα Ράλλυ Φινλανδίας, Βρετανίας, Γερμανίας να έχουν ακυρωθεί, το προσωρινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει συνολικά μόλις 7 ράλλυ και συνεχώς αγώνες να προσθαφαιρούνται.

Τα πληρώματα του WRC θα βρεθούν για πρώτη φορά στις ειδικές διαδρομές της Εσθονίας που εκμεταλλεύτηκε τις ακυρώσεις άλλων αγώνων και βρήκε θέση στο θεσμό σε έναν ουσιαστικά διήμερο, γρήγορο, χωμάτινο αγώνα συνολικού μήκους μόλις 233 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Η λίστα συμμετοχών είναι πλούσια και περιλαμβάνει 11 αυτοκίνητα κατηγορίας WRC, με τον νεαρό Loubet να οδηγεί ένα τέταρτο Hyundai i20 WRC δίπλα στα επίσημα των Tanak, Neuville, Breen, και τις ομάδες της Toyota και της M-Sport να έχουν τους συνήθεις τους οδηγούς, Ogier, Evans, Rovanpera και Lappi, Suninen, Greensmith, αντίστοιχα.

Το απόλυτο φαβορί για τη νίκη είναι ο Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) που αγωνίζεται εντός έδρας, ενώ για μια θέση στο βάθρο είναι υποψήφιοι σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί σε έναν αγώνα με πολλές ιδιαιτερότητες.

Προσπαθούμε να μπούμε και πάλι σε ρυθμούς WRC μετά τις τόσες αλλαγές που έχουν συμβεί στη ζωή μας τους τελευταίους μήνες και ανυπομονούμε για την υπερειδική της Παρασκευής που σηματοδοτεί την έναρξη του αγώνα χαζεύοντας φωτογραφίες από το rallypixels!

Από Harris