Ποιος το περίμενε; Νικητής του Ράλλυ Τουρκίας ο Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) και επικεφαλής του πρωταθλήματος με διαφορά 18 βαθμών (!!!) δύο αγώνες πριν το τέλος!

Όχι. Δεν ήπιε το μαγικό φίλτρο ο νεαρός Ουαλός ούτε έγινε ξαφνικά ο ο πιο γρήγορος οδηγός του θεσμού. Η σταθερότητα της απόδοσης του όμως, σε συνδυασμό με την αξιοπιστία του αυτοκινήτου του, σε ένα κουτσουρεμένο πρωτάθλημα των 7, ή όσων γίνουν τελικά αγώνων, του δίνει πλέον τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των Παγκόσμιων Πρωταθλητών αντιπάλων του και όχι μόνο.

Ούτε στην Τουρκία ο Evans ήταν ο πιο γρήγορος όλων, αφού κατάφερε να κερδίσει μόνο μία ειδική. Ήταν όμως αυτός που βγήκε αλώβητος από την Cetibeli των 38 χιλιομέτρων εκεί που όλοι, μα όλοι οι αντίπαλοι του είχαν κλατάρισμα και χαμένο αρκετό χρόνο! Θέλει σίγουρα και τύχη κι αυτήν φαίνεται να έχει ο Ουαλός που είναι ο μοναδικός (μαζί με τον ομόσταβλο του Kalle Rovanpera) που έχει τερματίσει στους βαθμούς σε όλα τα ράλλυ της χρονιάς!

Στην Cetibeli λοιπόν κρίθηκε το ματς οι Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC), Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) και Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRC) που βρίσκονταν στις 3 πρώτες θέσεις είχαν κλατάρισμα, υποχωρώντας πίσω από τον σταθερότατο Evans. Κι αν για τους δύο οδηγούς της Hyundai αυτό ήταν το μοναδικό τους πρόβλημα στο τρίτο σκέλος, που δεν τους εμπόδισε να κατακτήσουν τη δεύτερη ο Neuville και την τρίτη ο Loeb θέση, για τον Ogier ήρθε η καταστροφή στην επανάληψη της ίδιας ειδικής όταν ένα πρόβλημα με τον κινητήρα τον έθεσε εκτός μάχης. Πλέον οι Ogier, Tanak (κατάφερε να μαζέψει 4 βαθμούς από την power stage μετά την εγκατάλειψη του στο πρώτο σκέλος) και Neuville βρίσκονται στη θέση κυνηγού και ο Evans αποτελεί τεράστιο φαβορί για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος!

Μαζί με αυτούς, ας προσθέσουμε και τον Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) που ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση έχοντας κι αυτός κλατάρισμα στην ίδια με τους υπόλοιπους ειδική, βρίσκεται όμως βαθμολογικά στην ίδια μοίρα με τους οδηγούς της Hyundai έχοντας μαθηματικές ελπίδες για τίτλο.

Πέμπτος και πανευτυχής τερμάτισε στο Ράλλυ Τουρκίας ο Gus Greensmith (Ford Fiesta WRC) στο καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο WRC, μπροστά από τον team-mate του Esapekka Lappi που στο τελευταίο σκέλος είχε κλατάρισμα και σπασμένη ανάρτηση. Σπασμένη ανάρτηση που τον οδήγησε σε εγκατάλειψη είχε και ο τρίτος οδηγός της M-Sport Teemu Suninen που σε χρόνους κέρδιζε κατά κράτος τους ομόσταυλους του.

Στην κατηγορία WRC2 επικράτησε ο Pontus Tidemand (Skoda Fabia Rally2 Evo) ενώ στην WRC3 o Kajetan Kajetanowicz με ίδιο αυτοκίνητο.

Επόμενος αγώνας του WRC το Ράλλυ Σαρδηνίας στις αρχές Οκτωβρίου και για να δούμε τι μας περιμένει ακόμα!

Τελικά αποτελέσματα:

 

Από Harris