Με το Ράλλυ Τουρκίας συνεχίζεται το παρασκευοσαββατοκύριακο 18-20 Σεπτεμβρίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Στο σκληρότερο αγώνα του θεσμού με διαδρομές γεμάτες πέτρες δοκιμάζεται η αξιοπιστία των αυτοκινήτων και των πληρωμάτων τους, με το ενδεχόμενο βροχής να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της μετά-covid-19 περιόδου, οι αγώνες πλέον είναι πιο μικροί σε χιλιόμετρα αλλά και διάρκεια, με το Ράλλυ Τουρκίας να διαρκεί 2,5 ημέρες και να αποτελείται από μόλις 223 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ο αγώνας των γειτόνων μάλιστα, θα είναι ο πρώτος του WRC που θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών λόγω της πανδημίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει φαβορί, με τον Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) να θέλει να διατηρήσει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα οδηγών, τον Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) να παραμονεύει για να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε ατυχία του team-mate του και τους Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) να προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) απέδειξε στην Εσθονία ότι έχει την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσει, όμως το Ράλλυ Τουρκίας είναι διαφορετικός αγώνας στον οποίο απαιτείται εμπειρία την οποία διαθέτει στο μέγιστο ο Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRC).

Τα Ford Fiesta WRC της M-Sport έδειξαν ότι έχασαν αρκετό έδαφος σε σχέση με τον ανταγωνισμό και δεν περιμένουμε κάποια έκπληξη από τους Esapekka Lappi και Teemu Suninen.

Το Ράλλυ Τουρκίας ξεκινάει την Παρασκευή το απόγευμα και συντονιζόμαστε στις οθόνες μας!

Από Harris