Ο 9ακις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRC) είναι ο επικεφαλής του Ράλλυ Τουρκίας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του αγώνα την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο πολύπειρος Γάλλος εκμεταλλεύτηκε τη σειρά εκκίνησης του αλλά και την εμπειρία του, αφού «πάτησε» τυφλά πάνω στις σημειώσεις του, όταν οι υπόλοιποι κόψανε ρυθμό στη δεύτερη ειδική λόγω περιορισμένης ορατότητας εξαιτίας της σκόνης που δεν έφευγε από τη διαδρομή.

Οι διαφορές βέβαια είναι πολύ μικρές και η πλειοψηφία των οδηγών είναι στο παιγνίδι, με τα πρώτα 8 πληρώματα να απέχουν μεταξύ τους μόλις 6,6 δευτερόλεπτα. Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) είναι δεύτερος, 1,2 δευτερόλεπτα από την κορυφή, ενώ μια ανάσα πίσω του ακολουθούν τα Toyota Yaris WRC των Sebastien Ogier και Elfyn Evans και Kalle Rovanpera.

Οι Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC), Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) και Esapekka Lappi (Ford Fiesta WRC) κλείνουν την πρώτη 8αδα με την αυριανή συνέχεια του πρώτου σκέλους να περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές και 107 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

 Αποτελέσματα 1ης ημέρας:

Από Harris