Επιστρέφοντας μετά από καιρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την ιδανική σειρά εκκίνησης του, ο Dani Sordo κέρδισε τις 4 από τις 6 ειδικές του πρώτου σκέλους του Ράλλυ Σαρδηνίας και βρίσκεται δίκαια στην κορυφή της κατάταξης!

Ο Ισπανός οδηγός της Hyundai δημιούργησε ένα σαφές προβάδισμα 17 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC), ενώ η διαφορά του από τους διεκδικητές του τίτλου ξεπερνάει το μισό λεπτό, καθιστώντας τον αυτόματα φαβορί για την επικράτηση. Κι αν από τον Sordo που επικράτησε και πέρυσι στη Σαρδηνία περιμέναμε να εμφανιστεί δυνατός, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Teemu Suninen  που εξέπληξε τους πάντες με το υπολειπόμενο σε εξέλιξη Ford Fiesta WRC κερδίζοντας με διαφορά την πρώτη ειδική και διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι τα μισά της πρώτης ημέρας.

Είναι σαφές ότι οι δύο μέχρι στιγμής πρωταγωνιστές του αγώνα θα δεχθούν αφόρητη πίεση από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος που επιδιώκουν το μάξιμουμ των βαθμών στο κυνήγι του τίτλου. Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) βρίσκεται στην τρίτη θέση, ανακάμπτοντας στις μεσημεριανές ειδικές από ένα κακό ξεκίνημα, έχοντας μια ανάσα πίσω του τον Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) που θέλει τους βαθμούς της νίκης για να πλησιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Πίσω τους ο Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) χαμογελάει πονηρά γνωρίζοντας πως το κόψιμο βαθμών στους αντιπάλους του από οδηγούς που δεν κυνηγάνε το πρωτάθλημα τον ευνοεί. Το μειονέκτημα μάλιστα που είχε ο Βρετανός στο πρώτο σκέλος καθαρίζοντας το δρόμο παύει να υπάρχει στο δεύτερο, οπότε θα κάνει αγώνα τακτικής ευελπιστώντας σε ένα βάθρο που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.

Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις μετά την Τουρκία, ο Gus Greensmith (Ford Fiesta WRC) βρίσκεται στην έκτη θέση μπροστά από τον επίσης νεαρό Pierre-Louis Loubet (Hyundai i20 WRC) που κυνηγάει τους πρώτους του βαθμούς με αυτοκίνητο της μεγάλης κατηγορίας.

Στους άτυχους του πρώτου σκέλους περιλαμβάνονται ο Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) που έχασε από πρόβλημα στην ανάρτηση περισσότερα από 2 λεπτά και πολλές από τις ελπίδες του για ένα καλό αποτέλεσμα και ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) που έμεινε κι αυτός πίσω με πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του αγωνιστικού του. Εκτός πρώτου σκέλους έμειναν ο Esapekka Lappi (Ford Fiesta WRC) που αν και σημείωσε τον δεύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική, εγκατέλειψε αμέσως μετά από μηχανικό πρόβλημα, και ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris WRC) από έξοδο.

Το Ράλλυ Σαρδηνίας συνεχίζεται το Σάββατο με ακόμα 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων με τη θρυλική Monte Lerno να  κρύβει πάντα παγίδες για τους πρωταγωνιστές του θεσμού!

Photos: Rallypixels

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris