Ο Dani Sordo είναι ο νικητής του Ράλλυ Σαρδηνίας! Ο Ισπανός δέχτηκε και στο τρίτο σκέλος αφόρητη πίεση από τους αντιπάλους του που μάχονται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και έφυγε νικητής από το Ιταλικό νησί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Αυτός ήταν ο μόλις δεύτερος αγώνας του Sordo φέτος, που εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο την ιδανική σειρά εκκίνησης του στο πρώτο σκέλος δημιουργώντας ικανή διαφορά που τον διατήρησε στην κορυφή ως τον τερματισμό.

Στη μεγάλη μάχη του αγώνα, ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση από τον Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) μόλις στην τελευταία ειδική! Ο Βέλγος πίεσε πολύ, αντάλλαξε πολλές φορές θέση με τον μεγάλο του αντίπαλο και κατάφερε να παραμείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου.

Ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής προσπάθησε πολύ στις ειδικές της Κυριακής χωρίς όμως να τα καταφέρει να φτάσει στο ποθητό αποτέλεσμα. Αυτό που κατόρθωσε ήταν να μειώσει τη διαφορά του από τον Evans στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών και να βλέπει με αισιοδοξία το φινάλε του θεσμού. Η επικράτηση του Sordo σε συνδυασμό με την δεύτερη θέση του Neuville έφερε την Hyundai στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος κατασκευαστών, με τη μάχη στους δύο τελευταίους ασφάλτινους αγώνες, covid-19 επιτρέποντος, να προβλέπεται συναρπαστική.

Ο Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) δεν πήρε περιττά ρίσκα τερματίζοντας στην 4η θέση και διατήρησε την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Βρετανός παραμένει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και γνωρίζει πως το άγχος είναι στην πλευρά των αντιπάλων του που πρέπει να τον ξεπεράσουν.

Οδηγώντας όσο του επιτρέπουν οι δυνατότητες του Ford Fiesta WRC ο  Teemu Suninen ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) που παρά το γεγονός ότι κέρδισε την power stage είδε τις ελπίδες του για τίτλο να ψαλιδίζονται.

Στον πρώτο του τερματισμό φέτος, ο Pierre Louis Loubet (Hyundai i20 WRC) ανέβηκε στην 7η θέση, μπροστά από τον νικητή της κατηγορίας WRC3 Jari Huttunen (Hyundai i20 R5), ενώ ο νικητής της WRC2 Pontus Tidemand (Skoda Fabia Rally2) έκανε σημαντικό βήμα τίτλου.

Επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ το Rally Ypres στο Βέλγιο στις 19-21 Νοεμβρίου.

Photos: Rallypixels

Τελικά αποτελέσματα:

Βαθμολογίες

 

Από Harris