Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 2020 πλησιάζει προς το τέλος του, χωρίς ακόμα κανένας να γνωρίζει αν το Ράλλυ Σαρδηνίας, 6ος γύρος του «κουτσουρεμένου» φετινού θεσμού αποτελεί τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν ή όχι. Αρχικά προγραμματισμένο για την περίοδο του Ιουνίου, το Ιταλικό ράλλυ μεταφέρθηκε λόγω κορωνοϊού για τον Οκτώβρη και αποτελεί καθοριστικό αγώνα για την έκβαση του πρωταθλήματος.

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αγώνων του 2020, ο αγώνας της Σαρδηνίας θα έχει κλασικό τριήμερο φορμάτ. Αποτελείται από 16 ειδικές διαδρομές και 239 αγωνιστικά χιλιόμετρα στις απαιτητικές χωμάτινες ειδικές διαδρομές του νησιού.

Το απρόσμενο προβάδισμα του στη βαθμολογία που προέκυψε μετά το Ράλλυ Τουρκίας καλείται να διαχειριστεί ο Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) που αποτελεί πλέον το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Οι πρωταθλητές Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) και Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) θα παίξουν τα ρέστα τους, σκοπεύοντας αποκλειστικά στη νίκη για να καλύψουν το χαμένο έδαφος, ενώ και ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που ξαναμπήκε στο κόλπο του τίτλου έχει τον ίδιο στόχο. Αουτσάιντερ ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, ενώ κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον περσινό νικητή Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) που θα έχει ιδανική σειρά εκκίνησης.

Το Ράλλυ Σαρδηνίας ξεκινάει την Παρασκευή το πρωί και το ενδιαφέρον για τον τίτλο κορυφώνεται!

Από Harris