Η έξοδος του Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) από το δρόμο στην 11η ειδική διαδρομή του ACI Rally Monza, σε μια γλιστερή δεξιά στροφή με χιόνι στο δρόμο, σημάδεψε το δεύτερο σκέλος του αγώνα. Ο Βρετανός κρατούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή σφιχτά την 3η θέση της γενικής κατάταξης, θέση που του αρκούσε, εκτός απροόπτου, για να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του. Δυστυχώς η τύχη έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Evans που πλέον ελπίζει μόνο σε θαύμα για να τα καταφέρει!

Το θαύμα θα είναι να μείνει εκτός βάθρου ο team-mate του και 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) που ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης και αποτελεί πλέον το απόλυτο φαβορί για νίκη και τίτλο! Ο Γάλλος πίεσε στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στα βουνά του Κόμο, με αρκετό χιόνι στο δρόμο, την ώρα μάλιστα που οι περισσότεροι οδηγοί είχαν επιλέξει λάστιχα για βρεγμένη άσφαλτο, και κατάφερε να πατήσει κορυφή δημιουργώντας διαφορά 18 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Dani Sordo (Hyundai i20 WRC). Ο Ogier βέβαια ως πολύπειρος που είναι δεν θριαμβολογεί αφού γνωρίζει καλά πως για να κερδίσει πρέπει πρώτα να τερματίσει, κάτι που υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι εξασφαλισμένο.

Η δεύτερη θέση του Dani Sordo σε συνδυασμό με την τρίτη του Ott Tanak προσφέρουν στην Hyundai το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών για δεύτερη συνεχή χρονιά και το αφεντικό της ομάδας Andrea Adamo δεν θα θελήσει να ρισκάρει. Πιθανότατα θα διαμορφώσει ο ίδιος το αποτέλεσμα των θέσεων 2-3, κάτι που έχει ξανακάνει, που σημαίνει ότι δύσκολα οι δύο οδηγοί της Hyundai θα πιέσουν τον πρωτοπόρο Ogier. 

Οι Esapekka Lappi (Ford Fiesta WRC) και Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) ακολουθούν, με τον Φινλανδό της M-Sport απογοητευμένο με τη λάθος πληροφόρηση που του έδωσε η ομάδα του για τις συνθήκες στην 11η ειδική. Πιο συγκεκριμένα, ο Lappi ήταν ο μόνος από τους εργοστασιακούς οδηγούς που επέλεξε 3 ελαστικά χιονιού, ιδανικά για τις συνθήκες που επικρατούσαν, τα οποία όμως δεν χρησιμοποίησε εν τέλει, γιατί τον πληροφόρησαν ότι η ειδική δεν έχει χιόνι! Ο έτερος Φινλανδός, αυτός της Toyota, θα προσπαθήσει πλέον να φτάσει στον τερματισμό δίνοντας βαθμούς στην ομάδα του, περιμένοντας κάποια ατυχία των οδηγών της Hyundai.

To ACI Rally Monza ολοκληρώνεται την Κυριακή με 3 ειδικές διαδρομές στο Αυτοκινητοδρόμιο και το μεσημέρι θα γνωρίζουμε τους νέους πρωταθλητές!

 Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris