Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 2020 έφτασε στην τελευταία του στροφή. Το ACI Rally Monza αποτελεί τον τελευταίο αγώνα του θεσμού και διεξάγεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στον ναό της ταχύτητας της Ιταλίας, στο αυτοκινητοδρόμιο της Monza.

Ναι καλά διαβάσατε. Ένας αγώνας του WRC σε πίστα (!!!) κι όσο κι αν δεν μας αρέσει καθόλου η ιδέα, το αποστειρωμένο περιβάλλον που προσφέρει μια πίστα «δένει κουτί» με τις συνθήκες που προέκυψαν τη φετινή χρονιά λόγω της πανδημίας του covid-19. Σαφώς και ευχόμαστε ο αγώνας να έχει κάθε επιτυχία, αλλά «δεν θα πάρουμε» και ευχόμαστε να μην αναγκαστεί ποτέ το WRC να ξαναέχει μια τέτοια εμπειρία.

Ευτυχώς το δεύτερο και μεγαλύτερο σκέλος του Ράλλυ της Monza διεξάγεται στα βουνά της βόρειας Ιταλίας και εκεί θα κριθούν οι φετινοί τίτλοι με τις ειδικές μάλιστα να θυμίζουν έντονα Ράλλυ Μόντε Κάρλο και τους οργανωτές να περιμένουν μέχρι και χιόνια στα υψηλότερα υψόμετρα!

Φαβορί για τον τίτλο σαφώς και υπάρχει με τον Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) να καλείται να διαχειριστεί το 14 βαθμών προβάδισμα του στη βαθμολογία έναντι κυρίως του Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) που θα τα δώσει όλα για το πρωτάθλημα, με τους Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) και Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) που διατηρούν μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο να επικεντρώνονται στους βαθμούς που θα βοηθήσουν την ομάδα τους να κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο αγώνας εκκινεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου με υπερειδική εντός πίστας, ενώ ολοκληρώνεται την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου μετά από 241 αγωνιστικά χιλιόμετρα στο αυτοκινητοδρόμιο της Monza και στις Ιταλικές Άλπεις.

Μακάρι το ACI Rally Monza να είναι ο τελευταίος αγώνας που διεξάγεται χωρίς θεατές και μακάρι να επικρατήσουν οι καλύτεροι!

Από Harris