Με σπουδαία εμφάνιση στις πάντα απρόβλεπτες συνθήκες του Ράλλυ Μόντε Κάρλο ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) σημείωσε ακόμα μια νίκη στον αγώνα της ιδιαίτερης πατρίδας του. Είναι γεγονός πως ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής «δεν πιάνεται» στο μικτό χιόνι-πάγος-άσφαλτος, ειδικά στους δρόμους γύρω από τη γενέτειρα του τη Gap και φυσιολογικά σημείωσε την πρώτη νίκη της χρονιάς φτάνοντας τις 50 συνολικά στην καριέρα του! Αυτή ήταν μάλιστα η 8η του νίκη στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο που τον κάνει πλέον τον πολυνίκη του αγώνα!

Ο Ogier που ξεκίνησε μουδιασμένα στον αγώνα, ανέβασε σταδιακά ρυθμό περνώντας στην κορυφή την οποία έχασε προσωρινά λόγω κλαταρίσματος τη δεύτερη ημέρα, για να επιστρέψει και πάλι πρώτος μέχρι τον τερματισμό. Κέρδισε συνολικά 8 ειδικές διαδρομές μεταξύ των οποίων και την power stage μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στον ανταγωνισμό.

Ένας ανταγωνισμός που ήταν κυρίως «εσωτερικός», με τον Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) να συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα τις καταπληκτικές περσινές του εμφανίσεις, αποδεικνύοντας ότι μόνο τυχαίες δεν ήταν, θέτοντας από νωρίς υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση του τίτλου τον οποίο έχασε το 2020 στον τελευταίο αγώνα.

Ο περσινός νικητής Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) ήταν αυτός που συμπλήρωσε το βάθρο, ένα με θετικό πρόσημο, αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτό επετεύχθη, με την ξαφνική αλλαγή συνοδηγού μόλις μια εβδομάδα πριν τον αγώνα. Ο Neuville κέρδισε 2 ειδικές διαδρομές και αν δεν έχανε αρκετό χρόνο στο ξεκίνημα μέχρι να «τα βρει» με τον νέο του συνοδηγό θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Θετικό είναι το αποτέλεσμα και για τον Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) που ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση, διεκδικώντας μάλιστα το βάθρο μέχρι ένα κλατάρισμα να του στερήσει κάθε ελπίδα για αυτό. Οι χρόνοι του νεαρού έδειξαν ότι θα δούμε πολλά περισσότερα από αυτόν στο μέλλον, ενώ δεν θα αργήσει να έρθει και η πρώτη του νίκη.

Την πρώτη 6αδα συμπλήρωσαν ο πάντα σταθερός Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) που προσέφερε σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα της Hyundai μετά και την εγκατάλειψη του Ott Tanak, και o Takamoto Katsuta (Toyota Yaris WRC) που σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο WRC!

O Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Rally2) κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση την κατηγορία WRC2 τερματίζοντας παράλληλα στην 7η θέση της γενικής, μπροστά από τον απογοητευτικό πρώτο οδηγό της M-Sport Gus Greensmith (Ford Fiesta WRC). Τον Νορβηγό στο WRC2 ακολούθησαν οι Γάλλοι Adrien Fourmaux (Ford Fiesta Rally2) και Eric Camilli (Citroen C3 Rally2). Γαλλική υπόθεση ήταν η κατηγορία WRC3 με τον Yohan Rossel (Citroen C3 WRC) να επικρατεί.

Επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ το νέο Arctic Rally Finland στην παγωμένη Λαπωνία στα τέλη Φεβρουαρίου!

Τελικά αποτελέσματα: https://acm.mc/wp-content/uploads/2021/01/Provisional-Classification.pdf

Από Harris