Ο Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) σέρνει το χορό στο Arctic Rally Finland με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους! Χορός στον πάγο και το χιόνι για όλα τα  πληρώματα σε ειδικές διαδρομές με υψηλές ταχύτητες και πολύ θέαμα και χίλιες φορές κρίμα που δεν επιτρέπονται οι θεατές για να απολαύσουν το υψηλού επιπέδου θέαμα.

Ο Tanak κέρδισε και τις δύο ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους δημιουργώντας μάλιστα διαφορά 16 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, που υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι αμελητέα! Ο Craig Breen επίσης με Hyundai, στην πρώτη φετινή του εμφάνιση ακολουθεί, με τους δύο οδηγούς της κορεατικής ομάδας να έχουν εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την ιδανική σειρά εκκίνησης που είχαν.

Ο νεαρός οδηγός της Toyota Kalle Rovanpera συμπληρώνει την πρώτη τριάδα, με μια μικροέξοδο στα χιόνια στην πρώτη ειδική διαδρομή να του κοστίζει περίπου 10 δευτερόλεπτα και την επαφή του με την κορυφή. Ο Φινλανδός που είναι 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο θα επιδιώξει το κάτι παραπάνω στον αγώνα της πατρίδας του διεκδικώντας, γιατί όχι, και τη νίκη.

Μισό λεπτό πίσω από τον Tanak βρίσκεται ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) συμπληρώνοντας το 1-2-4 για την ομάδα του, με τους Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) και Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) να ακολουθούν πολύ κοντά του.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) πληρώνει το τίμημα της πρωτοπορίας του στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, χάνοντας χρόνο καθαρίζοντας το δρόμο από το φρέσκο χιόνι, ολοκληρώνοντας την ημέρα μόλις 9ος.

Η μεγαλύτερη ημέρα του Arctic Rally Finland είναι το Σάββατο, με 144 αγωνιστικά χιλιόμετρα και το ενδιαφέρον να φουντώνει!

 Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris