Μετά το πέρας και του δεύτερου σκέλους του Arctic Rally Finland o Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) είναι αυτός που ελέγχει άνετα τον αγώνα.

Με την τηλεόραση να έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή και του WRC, κάτι που βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν αντικαθιστά τη φυσική παρουσία, παρακολουθούμε έναν από τους θεαματικότερους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ στη Βόρεια Φινλανδία με κομμένη την ανάσα, αφού το λάθος για οποιοδήποτε πλήρωμα υπό αυτές τις συνθήκες παραμονεύει.

Ο Tanak παρά το γεγονός ότι είχε τη στιγμή του στην τέταρτη ειδική που ευτυχώς για αυτόν του κόστισε ελάχιστα, κέρδισε τις τρεις από τις έξι δοκιμασίες της ημέρας και διατηρεί άνετα την πρωτοπορία έχοντας ανεβάσει τη διαφορά του από τον δεύτερο στα 24 δευτερόλεπτα.

 Το ίδιο τυχερός με τον Εσθονό δεν στάθηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) που κατέστρεψε τον αγώνα του στην τελευταία στροφή του σκέλους βγαίνοντας σε snowbank και κολλώντας εκεί, έχοντας καταφέρει μέχρι εκείνο το σημείο να αναρριχηθεί στην έκτη θέση.

Σπουδαία μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) με τον Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) με τη διαφορά τους μετά από 8 ειδικές διαδρομές να μην ξεπερνά τα 2 δευτερόλεπτα!  Οι δυο τους κέρδισαν από μια ειδική διαδρομή με τον Βέλγο να διαχειρίζεται καλύτερα τα ελαστικά του και να «κλέβει» από τον αντίπαλο του 13 δευτερόλεπτα! Η μονομαχία τους στις ειδικές του τρίτου σκέλους αναμένεται συναρπάστική!

Δέκα δευτερόλεπτα χωρίζουν τους Craig Breen (Hyundai i20 WRC) και Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) στη μάχη για την τέταρτη θέση, με τον Ιρλανδό να διατηρεί το προβάδισμα και τον Ουαλό να πιέζει.

Σημειώνοντας πολύ καλούς χρόνους ο Oliver Solberg συμπληρώνει την καταπληκτική επίδοση των Hyundai στον χιονισμένο αγώνα, στην πρώτη του συμμετοχή με αυτοκίνητο της μεγάλης κατηγορίας! Ο νεαρός είναι έκτος, μπροστά από τους Takamoto Katsuta (Toyota Yaris WRC) και Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) που ολοκληρώνουν την πρώτη 8αδα.

Μόλις 45 αγωνιστικά χιλιόμετρα απομένουν για την ολοκλήρωση του ιδιαίτερου αυτού αγώνα που δεν θέλουμε να τελειώσει!

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris