Επιτέλους ένας πραγματικά χιονισμένος αγώνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Μετά την αβεβαιότητα των τελευταίων ετών για το αν θα χιονίσει ή όχι στη Σουηδία, πόσες ειδικές διαδρομές θα ακυρωθούν λόγω υψηλών θερμοκρασιών και αν τα καρφιά των ελαστικών των αγωνιστικών θα αντέξουν, έρχεται το Arctic Rally Finland με τη μόνη αμφιβολία που μας ανησυχεί να είναι η πανδημία του covid-19 και η εξέλιξη της.

Με τέλειες συνθήκες για πληρώματα και φωτογράφους, αλλά δυστυχώς για ακόμα μια φορά χωρίς θεατές, ο αγώνας με κέντρο το χωριό του Άη Βασίλη το Rovaniemi στη Λαπωνία, που για πρώτη φορά προσμετράει στο WRC εκκινεί την Παρασκευή 26/2 και υπόσχεται πολλές συγκινήσεις.

Οι θερμοκρασίες εκεί είναι αδύνατον να ξεπεράσουν το μηδέν, τα χιόνια είναι αδύνατον να λιώσουν, τα snowbanks είναι υψηλά και όλοι ανυπομονούμε για το υψηλών προδιαγραφών θέαμα που θα απολαύσουμε δυστυχώς μόνο από την οθόνη της τηλεόρασης.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία των προβλέψεων, αφού θεωρητικά αρκετά είναι τα φαβορί, με όλους τους οδηγούς της Toyota (Ogier, Evans, Rovanpera) και της Hyundai (Tanak, Neuville, Breen) να φλερτάρουν με τη νίκη και τον Suninen (M-Sport Ford) να παίρνει ακόμα μια ευκαιρία. Θα ευχηθούμε να παρακολουθήσουμε έναν ενδιαφέρων αγώνα με συναγωνισμό και θέαμα, ταξιδεύοντας νοερά στο πιο Βόρειο κατοικημένο τμήμα της Ευρώπης μέσα από τις φωτογραφίες του Rallypixels.

Ωράριο

Κορυφαίες συμμετοχές

Από Harris