Πολύ ενδιαφέρον αποδείχτηκε το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Κροατίας με συγκλονιστικές μάχες για την κορυφή σε εξαιρετικά γρήγορες ειδικές διαδρομές! Οι Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) και Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) μοιράστηκαν ουσιαστικά τις νίκες στις ειδικές διαδρομές και τη διαφορά μέχρι στιγμής κάνει το νωθρό ξεκίνημα του Γάλλου Παγκόσμιου Πρωταθλητή που είχε μάλιστα «τη στιγμή του» με το καλημέρα.

Ο Ogier ήταν τυχερός όταν έχασε τον έλεγχο του ιαπωνικού «όπλου» στο 5ο χιλιόμετρο της πρώτης ειδικής φλερτάροντας με την έξοδο στον γκρεμό. Πείτε το τύχη, πείτε το εμπειρία, πείτε το ικανότητα, ο 7κις κατάφερε να κρατήσει το Yaris στο δρόμο και να κυνηγήσει στο απογευματινό loop τον μεγάλο του αντίπαλο Thierry Neuville που έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα. Η διαφορά που τους χωρίζει στην ανασυγκρότηση στο Zagreb είναι μόλις 7,7 δευτερόλεπτα και με δεδομένο τον άστατο καιρό και τη διαφορετική φύση των ειδικών στα επόμενα δύο σκέλη φαντάζει πολύ μικρή.

Πολύ κοντά στους δύο, ο πάντα σταθερός στην άσφαλτο Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) καραδοκεί για να αρπάξει την όποια ευκαιρία του παρουσιαστεί αφού δεν υπολείπεται σε ταχύτητα. Το τρίτο Yaris της παρέας, αυτό του επικεφαλής της βαθμολογίας Kalle Rovanpera επανασχεδιάστηκε στα τελειώματα της πρώτης ειδικής, όταν ο νεαρός Φινλανδός γλίστρησε εκτός δρόμου και το προσγείωσε στην πολύ όμορφη κροατική φύση.

Μακριά από τους 3 πρώτους ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα ο Ott Tanak που δεν νιώθει άνετα πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 WRC για να μπορέσει να επιτεθεί. Πίσω του σε διαφορά ασφαλείας το τρίτο Hyundai με τον Craig Breen στα πηδάλια, ενώ την πρώτη 7αδα ολοκληρώνουν τα Ford Fiesta WRC των Adrien Fourmaux (στην πρώτη του εμφάνιση με WRCar) και Gus Greensmith εμπρός από τους Juniors της Hyundai και της Toyota Loubet και Katsuta.

Πιο τεχνικές οι 8 ειδικές διαδρομές του δεύτερου σκέλους και στα 120 χιλιόμετρα τους δεν αποκλείουμε τις ανατροπές. Συντονιστείτε στις οθόνες σας και θαυμάστε τις τέλειες εικόνες του Νίκου Κατίκη στο Rallypixels!

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

 

Από Harris