Μάχη μέχρις εσχάτων παρακολουθούμε στην Κροατία το τριήμερο! Τρεις οδηγοί παλεύουν «σώμα με σώμα» για τη νίκη και οι διαφορές τους θα λυθούν στο τελευταίο σκέλος του αγώνα. Αυτό είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, αυτή είναι η μαγεία του και τυχεροί όσοι βρέθηκαν στην Κροατία για να το παρακολουθήσουν, έστω κι αν η σύσταση των οργανωτών ήταν να μην παρευρεθούν θεατές στις ειδικές διαδρομές.

Η λάθος επιλογή ελαστικών στο στρατόπεδο της Hyundai στο πρωινό loop του Σαββάτου, επέτρεψε στον Sebastien Ogier να ανεβεί στην κορυφή της κατάταξης, με τον ομόσταβλό του στην ομάδα της Toyota Elfyn Evans να τον ακολουθεί και τον Thierry Neuville να υποχωρεί στην τρίτη θέση. Ένα κλατάρισμα όμως του Πρωταθλητή στα τελευταία χιλιόμετρα της 13ης ειδικής διαδρομής επέτρεψε στους δύο αντιπάλους του να ξαναμπούν στο παιχνίδι και να διεκδικούν τη νίκη. Η διαφορά των τριών μόλις που ξεπερνά τα 10 δευτερόλεπτα με τον Ogier στην πρωτοπορία, τον Evans κολλημένο πίσω του και τον Neuville 10 δευτερόλεπτα από τον Γάλλο.

Οι υπόλοιποι παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τη μάχη των τριών πρώτων κι από τις επιδόσεις τους κρατάμε την τέταρτη θέση του Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) που δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στη μάχη, τους καταπληκτικούς χρόνους του Adrien Fourmaux στην πρώτη του με το Ford Fiesta WRC που ακολουθεί τον Εσθονό και τις 2 νικηφόρες ειδικές διαδρομές για τον Takamoto Katsuta (Toyota Yaris WRC) που πιέζει τον Gus Greensmith (Ford Fiesta WRC) για την έκτη θέση. Την πρώτη 8αδα συμπληρώνει ο Craig Breen (Hyundai i20 WRC) που έχασε χρόνο αντικαθιστώντας κλαταρισμένο ελαστικό στην πρώτη ειδική του σκέλους ενώ το τέταρτο Hyundai με οδηγό τον Pierre Louis Loubet κατέληξε εκτός δρόμου.

Τέσσερις ειδικές διαδρομές και 80 σχεδόν αγωνιστικά χιλιόμετρα απομένουν για να μάθουμε τον νικητή του πρώτου Ράλλυ Κροατίας του WRC!

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους:

Από Harris