Ένα τροχαίο ατύχημα στην απλή διαδρομή πριν την πρώτη πρωινή ειδική της Κυριακής παραλίγο να κρίνει την έκβαση του αποτελέσματος στο Ράλλυ Κροατίας! Το Toyota Yaris του πρωτοπόρου μέχρι εκείνη τη στιγμή Sebastien Ogier στην προσπάθεια του να αλλάξει λωρίδα διεμβολίστηκε από πολιτικό όχημα που προσπερνούσε από δεξιά. Αποτέλεσμα, αρκετή ζημιά στη δεξιά πλευρά του Yaris και αρκετά χαμένα δευτερόλεπτα για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στις επόμενες ειδικές που παραλίγο να του κοστίσουν τη νίκη!

Η υπερπροσπάθεια όμως του Ogier στην power stage σε συνδυασμό με τα μικρολαθάκια των Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) έφερε τον Γάλλο στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για μόλις 0,6 δευτερόλεπτα! Σε μια μάχη που κράτησε όλους τους φίλους των αγώνων στις μύτες των ποδιών τους μέχρι το τελευταίο μέτρο του ράλλυ Κροατίας ο Ogier κέρδισε και την power stage κι ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Evans υπέπεσε στο μοιραίο λάθος σε μία από τις τελευταίες στροφές του ράλλυ, χάνοντας στιγμιαία τον έλεγχο του Yaris και μαζί 2 δευτερόλεπτα, ικανά να του στερήσουν τη νίκη. Μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσε σφιχτά την πρώτη θέση έχοντας καταφέρει να κερδίσει  τις 2 από τις 4 ειδικές του τελευταίου σκέλους. Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα είναι ιδανικό για την ομάδα της Toyota που όπως και στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο έκανε το 1-2 στην Κροατία!

Όλα αυτά εντός αγωνιστικού χώρου, αφού ενδεχομένως οι αγωνοδίκες να έχουν άλλη άποψη, με το ατύχημα του Ogier να έχει και συνέχεια όταν και δημιουργήθηκε περιστατικό με την αστυνομία της Κροατίας, με τον Γάλλο να φεύγει από τον έλεγχο χωρίς την άδεια των οργάνων της τάξης (ΥΓ. Με βαρύ πρόστιμο τη γλίτωσε ο Πρωταθλητής).

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που προσπάθησε πολύ στο τελευταίο σκέλος, κερδίζοντας μάλιστα μία ειδική διαδρομή, περιορίστηκε στην τρίτη θέση κάνοντας κι αυτός, όπως κι ο Evans, το λάθος στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα χάνοντας δευτερόλεπτα και την ευκαιρία να παλέψει για το κάτι παραπάνω.

Χωρίς ποτέ να νιώσει άνετα στο τιμόνι του αυτοκινήτου του ο Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση. Τερμάτισε μπροστά από τον πρωτοεμφανιζόμενο με WRCar Adrien Fourmaux (Ford Fiesta WRC) που παραλίγο να τα τινάξει όλα στον αέρα στην δεύτερη ειδική της Κυριακής, όπου είχε μικροέξοδο, που ευτυχώς για αυτόν δεν του κόστισε τη θέση του στην κατάταξη.

Θετικό πρόσημο και για τον νεαρό οδηγό της Toyota Takamoto Katsuta που ανέβηκε μέχρι την 6η θέση της γενικής κατάταξης κερδίζοντας μάλιστα ειδικές! Την πρώτη 8αδα ολοκλήρωσαν οι Gus Greensmith (Ford Fiesta WRC) και Craig Breen (Hyundai i20 WRC), ενώ νικητές στις υποστηρικτικές κατηγορίες WRC2 και WRC3 ήταν οι Mads Ostberg (Citroen C3 Rally2) και Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia Rally2 Evo), αντίστοιχα.

Το WRC πατάει χώμα και θα απολαύσουμε τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου στην Πορτογαλία τον Μάιο!

Τελικά αποτελέσματα:

Βαθμολογίες

 

Από Harris