Ακόμη ένα καινούριο ράλλυ θα κάνει ντεμπούτο το τριήμερο 23-25 Απριλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Μετά το χιονισμένο Arctic Rally Finland τον Φεβρουάριο, είναι η σειρά του Ράλλυ Κροατίας να υποδεχτεί το «θίασο» του WRC! To Ράλλυ Κροατίας δεν έχει ιδιαίτερη ιστορία στη διεθνή σκηνή, κάνοντας ένα πέρασμα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ τη δεκαετία του ’00, μένοντας εκεί για 7-8 σεζόν, όμως η τοπική κυβέρνηση το στήριξε σθεναρά καταφέρνοντας να το εντάξει φέτος στο καλεντάρι του WRC!

Ένας άγνωστος αγώνας για όλα τα πληρώματα, σε γλιστερή άσφαλτο, με πολύ γρήγορες ειδικές διαδρομές την Παρασκευή και πιο τεχνικές στα επόμενα δύο σκέλη, με το βαθμό δυσκολίας να ανεβάζει η αναμενόμενη βροχόπτωση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θα υπάρχουν αρκετοί “anti-cut” πάσσαλοι στο εσωτερικό των στροφών οι οποίοι θα απαγορεύουν τις «μπούκες» αν και από ότι φαίνεται η φύση των διαδρομών είναι τέτοια που θα οδηγήσει σε αποτυχία τον στόχο των οργανωτών.

Ο Ott Tanak είναι πάντα δυνατός σε νέους αγώνες, ενώ και ο ομόσταβλός του στην Hyundai Thierry Neuville θα διεκδικήσει τη νίκη. Πάντα υπολογίσιμος σε κάθε επιφάνεια είναι ο πολυπρωταθλητής Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) με τον Elfyn Evans στο δεύτερο Yaris να έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στην άσφαλτο, πολλάκις.

 

Ενδιαφέρον θα έχει το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) ενώ αξιοσημείωτη είναι η παρθενική εμφάνιση του Adrien Fourmaux με αυτοκίνητο της μεγάλης κατηγορίας, στο τιμόνι ενός Ford Fiesta WRC της M-Sport.

Για ακόμα μια φορά ένας αγώνας του WRC θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, ελπίζοντας αυτός να είναι ο τελευταίος, οπότε συντονιζόμαστε στις οθόνες μας και στις μαγικές φωτογραφίες του Rallypixels!

 

Από Harris