Με αρνητικό πρωταγωνιστή της ημέρας τον Ott Tanak με το Hyundai i20 WRC ολοκληρώθηκε το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Πορτογαλίας. Ο Εσθονός παρά το γεγονός ότι κέρδισε τις 4 από τις 5 πρώτες ειδικές της ημέρας και διατηρούσε το προβάδισμα στον αγώνα μέχρι την 13η ειδική, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λίγο πριν τον τερματισμό του σκέλους, στη δυσκολότερη διαδρομή του ράλλυ με σπασμένη πίσω ανάρτηση! Απογοήτευση για τον Εσθονό που οδήγησε ταχύτατα όλη την ημέρα, απογοήτευση και για την ομάδα της Hyundai που είδε εκτός στόχων τους δύο οδηγούς της που διεκδικούν τον τίτλο…

Ωφελημένος της κατάστασης ο Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) πέρασε επικεφαλής κερδίζοντας μάλιστα δύο ειδικές διαδρομές στο δεύτερο σκέλος. Η διαφορά του Βρετανού από τον δεύτερο πλέον Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) δεν ξεπερνάει τα 11 δευτερόλεπτα και σε καμία περίπτωση δεν του εξασφαλίζει τη νίκη στα 50 αγωνιστικά χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι τον τερματισμό. Ο Ισπανός παρότι πίεσε, δεν ήταν σε θέση να πλησιάσει τους χρόνους του Evans, όμως η Κυριακή θα είναι μια διαφορετική ημέρα και όλα μπορούν να συμβούν!

Ο Πρωταθλητής Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση, μακριά από τους δύο πρώτους, αποτέλεσμα που αν διατηρηθεί μέχρι το τέλος θα τον αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο, με δεδομένο το μειονέκτημα που έχει πάντα ο πρωτοπόρος της κατάταξης να καθαρίζει το δρόμο για τους υπόλοιπους την πρώτη ημέρα. Κολλημένος πίσω του ο σαφώς βελτιωμένος φέτος Takamoto Katsuta (Toyota Yaris WRC) που διατηρούνταν εύκολα μπροστά από τον Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) μέχρι ο τελευταίος να εγκαταλείψει από μηχανικό πρόβλημα.

Παρόμοιο πρόβλημα με κολλημένο το πεντάλ του γκαζιού αντιμετώπισαν και τα δύο Ford Fiesta WRC που οδηγούσαν οι Adrien Fourmaux και Gus Greensmith χάνοντας πολύ χρόνο, κάτι που δεν τους εμπόδισε να ανεβούν στην πέμπτη και έκτη θέση της κατάταξης, αντίστοιχα, λόγω των εγκαταλείψεων.

Λυπηρό για το WRC το ότι μόνο 6 αυτοκίνητα της μεγάλης κατηγορίας ολοκλήρωσαν το δεύτερο σκέλος του αγώνα…

50 αγωνιστικά χιλιόμετρα για τον τερματισμό, Fafe για powerstage και είμαστε έτοιμοι από τώρα να απολαύσουμε ένα συγκλονιστικό φινάλε!

Photos: Rallypixels

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris