Δεν έκρυβε εκπλήξεις το τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Πορτογαλίας. Ο Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) κράτησε εύκολα πίσω του τον Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) και σημείωσε την πρώτη του φετινή νίκη και τέταρτη της καριέρας του στο WRC. Ο Βρετανός, απαλλαγμένος από νωρίς από τους Ott Tanak και Thierry Neuville που τέθηκαν αμφότεροι εκτός μάχης με σπασμένη ανάρτηση στα Hyundai τους, και με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) ανήμπορο να σημειώσει χρόνους κορυφής λόγω της κακής σειράς εκκίνησης, ανέβηκε για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του αγώνα της Πορτογαλίας!

Ο Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει τα τελευταία χρόνια. Προσέφερε σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα της Hyundai για το Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών και τη γλίτωσε από μεγάλο φιάσκο, αφού τα υπόλοιπα δύο αυτοκίνητα της ομάδας έμειναν εκτός δεκάδας. Μόνη παρηγοριά για τους Ott Tanak και Thierry Neuville που θέλουν να διεκδικήσουν για ακόμη μια χρονιά το πρωτάθλημα των οδηγών, οι δύο πρώτες θέσεις στην power stage του αγώνα που τους επέτρεψαν να μη φύγουν με άδεια χέρια από την Πορτογαλία.

Με την τρίτη θέση που κατέκτησε ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, κάτι που θα τον αναγκάσει να «ανοίγει δρόμο» και στο Ράλλυ Σαρδηνίας στις αρχές Ιουνίου. Όχι και ότι καλύτερο για τον Πρωταθλητή…

Το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο WRC σημείωσε ο Taka Katsuta (Toyota Yaris WRC) με την τέταρτη θέση στο Ράλλυ Πορτογαλίας. Ο Ιάπωνας, που τον επέβαλαν στην ομάδα τα μεγάλα αφεντικά από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, αποδεικνύει φέτος ότι η επένδυση στο πρόσωπο του αποδίδει καρπούς, με τέσσερις τερματισμούς στους μέχρι τώρα αγώνες του πρωταθλήματος και αξιοπρεπείς χρόνους!

Χαμόγελα και στην M-Sport με την εμφάνιση των Gus Greensmith και Adrien Fourmaux που ολοκλήρωσαν στην πέμπτη και έκτη θέση της κατάταξης, αντίστοιχα, σημειώνοντας αξιόλογους χρόνους και δείχνοντας ότι το Ford Fiesta WRC μπορεί να είναι ανταγωνιστικό!

Την κατηγορία WRC2 κέρδισε μετά από πολύ καλή εμφάνιση και έντονο ανταγωνισμό ο Esapekka Lappi (Volkswagen Polo R5), ενώ την WRC3 που απευθύνεται σε ιδιώτες οδηγούς ο Πρωταθλητής Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia Rally2 Evo).

Επόμενος αγώνας το επίσης χωμάτινο Ράλλυ Σαρδηνίας στις 3-6 Ιουνίου και το δικό μας Ακρόπολις πλησιάζει!!!

Photos: Rallypixels

Τελικά Αποτελέσματα:

Βαθμολογίες

Από Harris