Στο χώμα επιστρέφει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μετά από 7 μήνες! Είναι ίσως το μεγαλύτερο διάστημα που οι αστέρες του WRC έχουν να πατήσουν στην πιο συνηθισμένη επιφάνεια ράλλυ, ελέω covid-19, και η επιστροφή γίνεται με έναν από τους πιο κλασικούς αγώνες. Το Ράλλυ Πορτογαλίας που θα διεξαχθεί στις 21-23 Μαΐου.

Οι χωμάτινες ειδικές του αγώνα είναι ιδιαίτερα τεχνικές και γρήγορες, ενώ η σκόνη αναμένεται να ταλαιπωρήσει τους αγωνιζόμενους. Highlight του Ράλλυ Πορτογαλίας που θα διεξαχθεί με την παρουσία θεατών, είναι η power stage στην ειδική διαδρομή Fafe με το τεράστιο άλμα και τις χιλιάδες κόσμου! Το «καθάρισμα» του δρόμου θα αποτελέσει μειονέκτημα για αυτούς που θα εκκινούν πρώτοι στον αγώνα και αναμένεται να διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα.

Μειονέκτημα κυρίως για τον πρώτο, τον Πρωταθλητή Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) που έχει κερδίσει τον αγώνα 5 φορές στο παρελθόν, αλλά και για τον δεύτερο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που επίσης έχει φύγει νικητής από την Πορτογαλία στο παρελθόν. Ο τρίτος από τους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας που έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και μάλιστα την τελευταία χρονιά που διεξήχθη ο αγώνας, ο Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) αποτελεί το φαβορί για τη νίκη, χωρίς κανείς να ξεγράφει οδηγούς όπως ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) και Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) που θα έχουν ιδανική σειρά εκκίνησης την πρώτη ημέρα.

Αυτός που ποτέ δεν τον κατατάσσουμε στα φαβορί, αλλά πάντα καταφέρνει και τερματίζει ψηλά στην κατάταξη είναι ο Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) που και φέτος αναμένεται να βρίσκεται στους διεκδικητές του τίτλου μέχρι το τέλος. Η έκπληξη της Κροατίας στην παρθενική του μάλιστα εμφάνιση με WRCar, ο Adrien Fourmaux (Ford Fiesta WRC) θα προσπαθήσει και στο χώμα να δείξει ότι «ανήκει» στη μεγάλη κατηγορία και να καθιερωθεί σε αυτήν.

Δεν ξεχνάμε να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό, στη σελίδα facebook του GRally για να κερδίσουμε τα 4 πρώτα μοντέλα των «Πρωταθλητών των Ράλλυ» προσφορά της De Agostini!

Από Harris