Εκεί που οι άλλοι σταματούν, αυτός συνεχίζει, συνεχίζει, συνεχίζει και κερδίζει… Μας θύμισε τη διαφήμιση της Duracell ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής που είδε στο Ράλλυ Σαρδηνίας τους σημαντικότερους του αντιπάλους να εγκαταλείπουν και να του χαρίζουν μια ακόμη νίκη στο WRC, την 52η της καριέρας του και την τρίτη του φετινή. Ο Γάλλος παρά το γεγονός ότι καθάριζε το δρόμο την πρώτη ημέρα, οδήγησε εντυπωσιακά μένοντας κοντά στους πρώτους και όταν ο Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) έσπασε την ανάρτηση του χτυπώντας βράχο στην αγωνιστική γραμμή, πέρασε μπροστά και κέρδισε τον αγώνα!

Ο Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) ήταν αυτός που τερμάτισε δεύτερος, εκμεταλλευόμενος και την αποχώρηση από το δεύτερο σκέλος του Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) που είχε τη στιγμή του. Δεν εντυπωσίασε αυτή τη φορά ο Βρετανός που ανέβασε σταδιακά το ρυθμό του, παρόλα αυτά συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα οδηγών και κράτησε πίσω του τον Thierry Neuville, τον μοναδικό οδηγό της Hyundai που έκανε ολόκληρο τον αγώνα.

Ο Neuville ποτέ δε βρήκε το ρυθμό να διεκδικήσει τη νίκη, ταλαιπωρήθηκε από σκασμένα ελαστικά, αλλά τουλάχιστον ανέβηκε στο βάθρο και κέρδισε και την power stage, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από τις πολλές εγκαταλείψεις.

Ακόμα μία τέταρτη θέση σημείωσε ο Taka Katsuta (Toyota Yaris WRC) που δείχνει φέτος εκπληκτική σταθερότητα. Βαθμούς μόνο από την power stage πήραν οι Ott Tanak (Hyundai i20 WRC), Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) και Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) με τον Εσθονό να βλέπει την υπόθεση τίτλος σιγά σιγά να απομακρύνεται μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα.

Την κατηγορία WRC2 κέρδισε μετά από πολύ καλή εμφάνιση και έντονο ανταγωνισμό ο Jari Huttunen (Hyundai i20 R5) εμπρός από έναν έξαλλο με τα ελαστικά της Pirelli Mads Ostberg (Citroen C3 Rally2). Στην WRC3 που απευθύνεται σε ιδιώτες οδηγούς αποτελεσματικότερος όλων ήταν ο Γάλλος Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2) που αποτελεί πλέον ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Επόμενος αγώνας το Ράλλυ Σαφάρι στην Κένυα στα τέλη Ιουνίου!

Photos: Rallypixels

Τελικά Αποτελέσματα:

 

Από Harris