Σε ακόμα πιο σκληρά χώματα μεταφέρεται το τριήμερο 4-6 Ιουνίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Επόμενος σταθμός η Σαρδηνία και τα σκληρά χώματα του νησιού που θα ταλαιπωρήσουν ελαστικά, αναρτήσεις αλλά και κινητήρες αφού καλοκαίριασε και ο υδράργυρος έχει ανέβει επικίνδυνα!

Οι θεατές επιτρέπονται πλέον στο WRC, ή τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, και το πρόγραμμα του αγώνα με τις 20 θεαματικές ειδικές είναι ιδανικό για παρακολούθηση! Μακάρι να μπορούσαμε να είμαστε εκεί. Έστω κι απο μακριά θα απολαύσουμε τις μάχες Toyota και Hyundai, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) “τιμωρημένο” για ακόμα έναν αγώνα να καθαρίζει το δρόμο για τους υπόλοιπους και να ξεχνάει τη γεύση της νίκης… Από εκεί και πέρα όλοι είναι ικανοί για τη νίκη, με τους οδηγούς της Hyundai Ott Tanak και Thierry Neuville να θέλουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος, τον Dani Sordo που ξεκινάει και πάλι από πίσω να έχει την παράδοση με το μέρος του, και τους “τογιοτέους” Elfyn Evans και Kalle Rovanpera να είναι ικανοί για όλα.

Με αυτά που είδαμε στην Πορτογαλία δεν ξεγράφουμε τον Taka Katsuta με το τέταρτο Yaris που βελτιώνεται συνεχώς αλλά και τα Ford Fiesta WRC των Gus Greensmith και Teemu Suninen, με τον τελευταίο να πρέπει να αποδεικνύει σε κάθε αγώνα ότι αξίζει τη θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Εικόνες από τις πανέμορφες ειδικές του νησιού θα απολαύσουμε όπως σε κάθε αγώνα από το “Ελληνικό” Rallypixels με το shakedown να είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη το πρωί. Συντονιζόμαστε!

Από Harris