Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκε το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Σαφάρι, του πιο σκληρού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) παρέμεινε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, καταφέρνοντας μάλιστα να αποσπαστεί κι άλλο από τους αντιπάλους του, με τη διαφορά από τον δεύτερο πλέον να αγγίζει το 1 λεπτό, όσο κι αν για ένα Ράλλυ Σαφάρι η διαφορά αυτή δεν φαντάζει ασφαλής.

Τα δύο Toyota Yaris WRC των Takamoto Katsuta και Sebastien Ogier είναι αυτά που ακολουθούν τον Βέλγο,με τον Γάλλο Παγκόσμιο Πρωταθλητή να έχει κερδίσει τις μισές από τις ειδικές του δεύτερου σκέλους και να φαντάζει το φαβορί για τη δεύτερη θέση, είτε αγωνιστικά είτε κατόπιν εντολών του αφεντικού της ομάδας Jari- Matti Latvala.

Μια ξαφνική καταιγίδα στην τελευταία ειδική του Σαββάτου ήταν αυτή που “κατέστρεψε” τον Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) ο οποίος αντιμετωπίζοντας προβλήματα ορατότητας αφού το παρπρίζ του θόλωνε, έχασε αρκετό χρόνο και την τρίτη θέση από τον Sebastien Ogier, τη στιγμή μάλιστα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί στον Takamoto Katsuta για να του πάρει την δεύτερη.

Σταθερά στην πέμπτη και έκτη θέση συνεχίζουν οι οδηγοί της M-Sport Gus Greensmith και Adrien Fourmaux με τον Γάλλο να έχει μειώσει αισθητά τη διαφορά από τον team-mate του. Στην έβδομη θέση της κατάταξης ανέβηκε ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC), παρά την εγκατάλειψη του στο πρώτο σκέλος, και θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει τον αγώνα εκεί για να χαρίσει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

Το τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Σαφάρι αποτελείται από μόλις 53 αγωνιστικά χιλιόμετρα, όμως με αυτά που είδαμε την πρώτη ημέρα δεν προεξοφλούμε το αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris