Το Ράλλυ Σαφάρι επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ! Μετά από απουσία 19 ετών ο θρυλικός αγώνας βρήκε πάλι τη θέση του στο WRC και αποτελεί τη μία από τις δύο μεγάλες φετινές επιστροφές μαζί με το Ράλλυ Ακρόπολις. Είναι αλήθεια πως τα ράλλυ που ξεφεύγουν από την ονομασία της χώρας προέλευσης όπως το Ακρόπολις, το Σαφάρι, οι 1000 λίμνες, το RAC και το Μόντε Κάρλο έχουν κάτι το μοναδικό, κάτι το μαγικό και μένει να επιστρέψει κάποια στιγμή και το Ράλλυ Σαν Ρέμο για να συμπληρωθεί η παρουσία στο καλεντάρι όλων των “παραδοσιακών” αγώνων που έχτισαν τόσα χρόνια το χαρακτήρα του θεσμού. Καλές και οι Κροατίες, Χιλές, Τουρκίες κλπ αλλά το WRC χωρίς Σαφάρι και χωρίς Ακρόπολις ήταν διαφορετικό…

Ταξίδι στο άγνωστο θα είναι για όλες τις ομάδες ο αγώνας της Κένυας, τον οποίο εμπιστεύτηκαν τελικά προμότερ και εργοστάσια ακριβώς για αυτόν του τον χαρακτήρα, και μακάρι οι οργανωτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το Ράλλυ Σαφάρι είναι πανάκριβο και περίπλοκο για τα logistics των ομάδων για αυτό και άλλωστε ελάχιστοι συμμετέχοντες των υποστηρικτικών πρωταθλημάτων θα το ακολουθήσουν.

Όσο για το αποτέλεσμα; Ένας τέτοιος αγώνας απαιτεί κυρίως εμπειρία, αλλά και γνώση των συνθηκών την οποία δεν έχει κανένας από τους τωρινούς συμμετέχοντες. Σίγουρα ο χαρακτήρας του θα είναι διαφορετικός από αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο βαθμός δυσκολίας του θα έχει αλλάξει.

Οι εγκαταλείψεις λοιπόν πιστεύουμε ότι θα διαμορφώσουν το αποτέλεσμα και δεδομένου ότι όλων οι σημειώσεις ξεκινούν από λευκό χαρτί, δεν θα αποκλείαμε κανέναν από τους 4 οδηγούς της Toyota και τους αντίστοιχους της Hyundai από το παιχνίδι της νίκης. Με το χέρι στην καρδιά θα ποντάραμε στον Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC), όμως η λογική λέει Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) και η στοιχηματική ευκαιρία Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC).

Για να δούμε σε ποιους θα χαμογελάσει η τύχη, σε έναν αγώνα κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ας απολαύσουμε όλοι μαζί αυτή τη μεγάλη επιστροφή με την ελπίδα να ανταμειφθούμε στο τέλος από το θέαμα και το συναγωνισμό.

Από Harris