Ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την πρώτη του νίκη στο WRC έκανε ο Kalle Rovanpera. Ο 21χρονος οδηγός της Toyota ολοκλήρωσε το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Εσθονίας έχοντας δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους του και κρατάει πλέον στα χέρια του τη νίκη με 52 αγωνιστικά χιλιόμετρα να τον χωρίζουν από αυτήν!

Ο Φινλανδός διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το προβάδισμα του, δείχνοντας από την πρώτη κιόλας ειδική της ημέρας πως δεν είναι διατεθειμένος να δώσει κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης, επικρατώντας με διαφορά.

Στη συνέχεια ήλεγξε τον βασικό του αντίπαλο τον Craig Breen (Hyundai i20 WRC) ο οποίος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε κανένα σημείο του δεύτερου σκέλους το ρυθμό του “μικρού”. Ο Ιρλανδός που κάνει πολύ μεστό αγώνα κρατάει πίσω και μακριά του τους Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) και Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) που διεκδικούν το βάθρο με τον Βέλγο να έχει κάνει σημαντικό βήμα για να τα καταφέρει και τον Γάλλο Πρωταθλητή να αισθάνεται ικανοποιημένος με τους βαθμούς της τέταρτης θέσης.

Το σημαντικό για τον Ogier είναι ότι προηγείται του Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) του σημαντικότερου του αντίπαλου αυτή τη στιγμή στη μάχη του τίτλου. Ο Βρετανός δεν πρόκειται βέβαια να πιέσει τον team-mate του και θα αρκεστεί στην πέμπτη θέση μπροστά από τους Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) και Pierre Louis Loubet (Hyundai i20 WRC) που θέλουν όσο τίποτα τον τερματισμό στους βαθμούς.

52 αγωνιστικά χιλιόμετρα χωρίζουν τον Kalle Rovanpera από την πρώτη του νίκη. Θα τα καταφέρει;

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris