Με ξεκάθαρο φαβορί τον Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) συνεχίζεται στο τέλος της εβδομάδας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στα γρήγορα χώματα της Εσθονίας. Σε έναν αγώνα με πολύ υψηλές ταχύτητες, που η αυτοπεποίθηση παίζει τεράστιο ρόλο, ο Ott Tanak θα εκκινήσει τον αγώνα της πατρίδας του από θέση ισχύος με στόχο να κλείσει την ψαλίδα από την κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά που το Ράλλυ Εσθονίας προσμετρά στο WRC, με τον οδηγό της Hyundai να θέλει να επαναλάβει την περσινή του νίκη, αν βέβαια του το επιτρέψει η αξιοπιστία της Hyundai η οποία έχει εξαφανιστεί στους τελευταίους αγώνες.

Έχοντας χτίσει σημαντική διαφορά στη βαθμολογία, στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) θα είναι απόλυτα ευχαριστημένος με μια θέση στο βάθρο, ενώ μπροστά από τον team-mate του θα προσπαθήσει να τερματίσει ο Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) που είναι ο πιο κοντινός ανταγωνιστής του στο πρωτάθλημα. Οι γρήγοροι χωμάτινοι αγώνες δεν είναι το δυνατό σημείο του Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) με τον Βέλγο να κυνηγάει όσο περισσότερους βαθμούς μπορεί για αυτόν και την ομάδα του, και την έκπληξη την περιμένουμε από τους τρίτους οδηγούς των μεγάλων ομάδων, με τους Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) και Craig Breen (Hyundai i20 WRC) να αρέσκονται σε αυτές τις συνθήκες.

Το Ράλλυ Εσθονίας αποτελείται από 24 ειδικές διαδρομές και 314 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με τη δράση να ξεκινάει την Πέμπτη το απόγευμα με υπερειδική διαδρομή στο Tartu, την πόλη που φιλοξενεί τον αγώνα και να συνεχίζεται το παρασκευοσαββατοκύριακο στις ταχύτατες ειδικές διαδρομές της περιοχής.

Το Ακρόπολις πλησιάζει και θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

 

Από Harris