Ακόμα ένας νέος αγώνας κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Το τριήμερο του 15αύγουστου διεξάγεται στο Βέλγιο ο μεγαλύτερος αγώνας της χώρας που παραδοσιακά προσμετρούσε για πολλά χρόνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Το Rally Ypres είναι ένας ιδιαίτερος ασφάλτινος αγώνας με χαρακτηριστικό του τους στενούς δρόμους, τα μεγάλα χαντάκια στις παρυφές τους και τις αμέτρητες 90αρες στροφές που ακολουθούν αντίστοιχες ευθείες. Ένας τέτοιος «μοναδικός» αγώνας απαιτεί εμπειρία και δεν είναι τυχαίο πως η πλειοψηφία των νικών έχει πάει σε τοπικούς οδηγούς, με τον «βασιλιά» του αγώνα Freddy Loix να έχει καταφέρει να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου 11 φορές!

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) αποτελεί το φαβορί για τη νίκη κι αυτή είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία να επιστρέψει στο παιχνίδι του τίτλου. Εμπειρία από Ypres έχει και ο Craig Breen (Hyundai i20 WRC), όντας ο νικητής του αγώνα της τελευταία χρονιά διεξαγωγής του το 2019, με τον αγώνα να αποτελεί για τη Hyundai το δυνατό της χαρτί για να ξαναμπεί δυνατά στη μάχη του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Το ίδιο ίσχυε βέβαια και στην Εσθονία, με τον Tanak να αποτελεί το απόλυτο φαβορί όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν οι Κορεάτες…

Από την πλευρά τους οι οδηγοί της Toyota έχοντας ευρύ προβάδισμα και στις δύο βαθμολογίες θα αγωνιστούν χωρίς άγχος και δεν αναμένεται να πάρουν περιττά ρίσκα για τη νίκη, αναζητώντας μια θέση στο βάθρο.  Σίγουρα ο Elfyn Evans θα ήθελε να μειώσει τη διαφορά του από τον Sebastien Ogier ξέρει καλά όμως πως ούτε φέτος είναι η χρονιά του οπότε θα πρέπει να επικεντρωθεί στους βαθμούς για την ομάδα του στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο αγώνας που αποτελείται από 20 ειδικές διαδρομές και 295 αγωνιστικά χιλιόμετρα ξεκινάει την Παρασκευή 13 Αυγούστου με τη μεγαλύτερη και πιο δύσκολη ημέρα του, ενώ ολοκληρώνεται το 15αύγουστο με την power stage στην περιοχή της πίστας του Spa.

Από Harris