Ιδανικά για την ομάδα της Hyundai κύλησε η πρώτη ημέρα του Ypres Rally στο Βέλγιο. Τα τρία i20 WRC μονοπώλησαν τις νίκες στις ειδικές διαδρομές, με όλους τους οδηγούς τους να κερδίζουν τουλάχιστον από μία και να τίθενται επικεφαλής της κατάταξης, τον Thierry Neuville όμως, που κέρδισε τις περισσότερες να κρατάει το προβάδισμα μετά την ολοκλήρωση του σκέλους.

Ο Βέλγος μετά από ένα αναγνωριστικό ξεκίνημα που επέτρεψε στον team-mate του Craig Breen να πάρει την πρωτοπορία, κέρδισε όλες τις ειδικές του απογευματινού σκέλους (η τελευταία ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας) δημιουργώντας μια διαφορά που αγγίζει τα 8 δευτερόλεπτα. Μια διαφορά που όταν μιλάμε για ασφάλτινο αγώνα και πόσο μάλλον αυτόν της πατρίδας του, του δίνει τουλάχιστον ψυχολογικό προβάδισμα για τη συνέχεια του ράλλυ.

Ο Ιρλανδός από την πλευρά του μόνο ικανοποιημένος μπορεί να αισθάνεται από την απόδοση του που τον φέρνει στη δεύτερη θέση της γενικής, με διαφορά ασφαλείας μάλιστα από τον Ott Tanak ο οποίος παραπονιέται για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κινητήρας του δικού του Hyundai.

Ο Εσθονός νιώθει καυτή την ανάσα όλων των Toyota Yaris WRC που ακολουθούν, με τον Kalle Rovanpera να είναι πιο κοντά στον Tanak, και τους Elfyn Evans και Sebastien Ogier μόλις πίσω του, με τον Γάλλο Παγκόσμιο Πρωταθλητή να χάνει χρόνο και από κλατάρισμα στην 3η ειδική.

Την πρώτη 8αδα συμπληρώνουν οι Takamoto Katsuta με το τέταρτο Yaris και Pierre-Louis Loubet με το τέταρτο i20.

Εκτός δρόμου βρέθηκαν και τα δύο Ford Fiesta WRC των Adrien Fourmaux και Gus Greensmith προς απογοήτευση των ανθρώπων της M-Sport.

Οκτώ ειδικές διαδρομές περιλαμβάνονται στο δεύτερο σκέλος του Rally Ypres και 120 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris