Οι “εσωτερικές” μονομαχίες μεταξύ των οδηγών της Hyundai για την πρώτη θέση, αλλά και μεταξύ αυτών της Toyota για μια θέση στο βάθρο σημάδεψαν το δεύτερο σκέλος του Rally Ypres στο Βέλγιο.

Οι Thierry Neuville και Craig Breen αντάλλαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια του σκέλους δευτερόλεπτα οδηγώντας τα Hyundai i20 WRC στο όριο, με την διαφορά υπέρ του Βέλγου μόλις να ξεπερνάει τα 10 με την ολοκλήρωση των ειδικών του Σαββάτου. Σαφώς ο Neuville εχεί ισχυρό προβάδισμα για τη νίκη, αλλά η φύση του αγώνα είναι τέτοια που τίποτα δεν αποκλείεται στα 40 χιλιόμετρα του τελευταίου σκέλους.

Ο τρίτος οδηγός της Hyundai Ott Tanak υποχώρησε πίσω από τα Toyota αφού σταμάτησε στην πρώτη κιόλας ειδική του Σαββάτου να αλλάξει λάστιχο χάνοντας πολύ χρόνο.

Η έτερη εσωτερική μάχη του αγώνα είναι αυτή ανάμεσα στα τρία Yaris. O Elfyn Evans κρατάει την τρίτη θέση και βρίσκεται κοντά στον στόχο του να τερματίσει μπροστά από τον Sebastien Ogier, ο Γάλλος επιτίθεται και πλησιάζει, κι ανάμεσα τους βρίσκεται ο Kalle Rovanpera που δεν θέλει να απεμπλακεί ευνοώντας τον έναν ή τον άλλον. Η διαφορά του τρίτου Evans από τον πέμπτο Ogier είναι μόλις 7 δευτερόλεπτα και το τελευταίο σκέλος αναμένεται συγκλονιστικό.

Άσχημη έξοδο είχε ο τέταρτος οδηγός της Toyota Takamoto Katsuta που τον άφησε εκτός αγώνα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές.

40 χιλιόμετρα απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας, 40 χιλιόμετρα για να μάθουμε τον νικητή.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris