Ο καιρός είναι αυτός που, ως φαίνεται, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις του 2021, στην επιστροφή του μεγάλου μας αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Οι έντονες βροχοπτώσεις στη Στερεά Ελλάδα πριν, αλλά ίσως και κατά τη διάρκεια του αγώνα έχουν μετατρέψει τις ειδικές διαδρομές σε “πεδίο λάσπης” κι έχουν δημιουργήσει πονοκέφαλο σε πληρώματα, οργανωτές αλλά και θεατές.

Ας ελπίσουμε οι θεοί των Ράλλυ να σταθούν ακόμα μια φορά στο πλευρό μας και όλα να εξελιχθούν ομαλά ώστε το Ράλλυ Ακρόπολις να εξελιχθεί σε γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κι ας βρέχει!

Τι θα δούμε στις ειδικές διαδρομές; Θα δούμε ακόμα μια φορά τη μάχη για επικράτηση μεταξύ των Toyota και Hyundai με τις δύο ομάδες να έχουν κατεβεί πάνοπλες για τη νίκη. Οι Ιάπωνες θα παραταχθούν με τέσσερα (;) Toyota Yaris WRC και αιχμή του δόρατος τον 7κις Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Ogier που βρίσκεται επικεφαλής και του φετινού πρωταθλήματος. Οι Elfyn Evans και Kalle Rovanpera θα διεκδικήσουν επίσης τη νίκη και τους βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Takamoto Katsuta.

Στην κορεατική ομάδα, τα τρία Hyundai i20 WRC με οδηγούς τους Ott Tanak, Thierry Neuville και Dani Sordo, θα τα δώσουν όλα για την επικράτηση και το κλείσιμο της ψαλίδας από τα Toyota τόσο σε επίπεδο πρωταθλήματος οδηγών, όσο και κατασκευαστών.

Η MSport συμπληρώνει το ρόστερ των εργοστασιακών συμμετοχών με τους Gus Greensmith και AdrienFourmaux με ένα τρίτο Ford Fiesta WRC να οδηγεί ο Έλληνας Ιορδάνης Σερδερίδης με βλέψεις για την πρώτη Ελληνική θέση και την είσοδο στην πρώτη 10αδα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και κυρίως στα Ελληνικά πληρώματα που θα δώσουν τη δική τους μάχη με τα χρονόμετρα, τις πέτρες και τη λάσπη για τον τερματισμό!

Photos: Rallypixels

Από Harris