Στις καλύτερες ειδικές του κόσμου, τουλάχιστον στα δικά μας μάτια, θα διεξαχθεί το Ράλλυ Ακρόπολις του 2021 και πιστέψτε μας έχουμε επισκεφθεί πολλές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ! Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, αλλά δεν είναι μόνο η λαχτάρα για την επιστροφή του εθνικού μας αγώνα στο WRC που μας κάνει να τις βλέπουμε ιδανικές.

Ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, η Ευρυτανία, η Βοιωτία και η Κορινθία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του αγώνα και πραγματικά θα δυσκολευτούμε πολύ να επιλέξουμε ποιες από αυτές θα παρακολουθήσουμε τον Σεπτέμβρη αν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, επιτραπεί η παρουσία θεατών. Κλασικές «ακροπολικές» ειδικές που έχουν σημαδέψει τον αγώνα και τον έχουν αναδείξει ως τον καλύτερο του πρωταθλήματος αρκετές φορές!

Όπως ανακοινώθηκε τον Απρίλιο η Λαμία είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το service park και το αρχηγείο του αγώνα, στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης.

Η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου το απόγευμα κι αμέσως οι αστέρες του WRC θα οδηγήσουν σε ειδικά διαμορφωμένη ειδική διαδρομή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα!

Ουσιαστικά ο αγώνας θα ξεκινήσει την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου το πρωί με την ειδική διαδρομή των Αγίων Θεοδώρων στην Κορινθία, θα συνεχιστεί με το Λουτράκι, ενώ αμέσως μετά θα υπάρχει remote service στο Λουτράκι. Οι Άγιοι Θεόδωροι θα επαναληφθούν το μεσημέρι και στη συνέχεια τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν βόρεια για τις ειδικές της Θήβας στη Βοιωτία και της Ελάτειας στην Φθιώτιδα πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας με την επιστροφή των αγωνιστικών αυτοκινήτων στο απογευματινό service στην Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα είναι η μεγαλύτερη και σκληρότερη ημέρα του Ράλλυ και θα περιλαμβάνει τη θρυλική ειδική της Παύλιανης, τη Γραβιά τους Βωξίτες και το Ελευθεροχώρι ενώ μετά το μεσημεριανό service θα επαναληφθούν η Παύλιανη και το Ελευθεροχώρι.

Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου με την ειδική του Πύργου και δύο περάσματα από την ειδική του Ταρζάν, με το δεύτερο πέρασμα να αποτελεί και την power stage του αγώνα πριν τα αγωνιστικά τερματίσουν στην Έκθεση της Λαμίας.

Το πρωί της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το shakedown σε νέα τοποθεσία κοντά στη Δίβρη, 15 χιλιόμετρα από τη Λαμία που θα περιλαμβάνει μάλιστα ένα ασφάλτινο κομμάτι 1 χιλιομέτρου στα συνολικά 4,3 χιλιόμετρα της διαδρομής..

Ανεβείτε στο βουνό τον Σεπτέμβρη, αν αυτό επιτρέπεται, και απολαύστε ένα γνήσιο Ακρόπολις όπως παλιά, με ασφάλεια πάνω από όλα!

Από Harris