Εμείς τουλάχιστον δεν τον περιμέναμε… Προς Θεού, όχι ότι είναι αργός… Αλλά υπήρχαν αρκετοί οδηγοί πιο πάνω από αυτόν στην ιεραρχία για να διεκδικήσουν τη νίκη στο Ράλλυ Φινλανδίας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Κι όμως φαίνεται πως το κίνητρο που έχει ο Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) είναι μεγάλο και η εμφάνιση του μέχρι και την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους τον καθιστά μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης στο Ράλλυ Φινλανδίας!

Ο Βρετανός με μεγάλη αυτοπεποίθηση και απίστευτους χρόνους κέρδισε έξι ειδικές στο δεύτερο σκέλος και πέρασε επικεφαλής της κατάταξης μπροστά από τα δύο Hyundai που είναι ανήμπορα να αντιδράσουν. Ο Ott Tanak πήρε τη σκυτάλη από τον Craig Breen και βγήκε στο κυνήγι του Evans, κέρδισε τις υπόλοιπες απογευματινές ειδικές αλλά από ότι φαίνεται είναι πολύ δύσκολο να πιάσει τον οδηγό της Toyota που αντιστέκεται σθεναρά!

9 δευτερόλεπτα χωρίζουν τους δύο, τα οποία για έναν τέτοιο αγώνα όπως το Ράλλυ Φινλανδίας είναι ένα ασφαλές προβάδισμα, αν φανταστεί κανείς πως σε κανένα σημείο του αγώνα η διαφορά των δύο πρώτων δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό. Ο Craig Breen δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των δύο υποχωρώντας τρίτος, με μεγάλη διαφορά από τον τέταρτο Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) που στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία τα καταφέρνει περίφημα.

Εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις των Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) από έξοδο και Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που “τραυμάτισε” ανεπανόρθωτα το αγωνιστικό του μετά από άλμα ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) ανέβηκε πέμπτος, μια επίδοση που τον αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο στο κυνήγι του τίτλου. Έξοδο είχε και ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris WRC) που για ακόμα έναν αγώνα μένει εκτός βαθμών.

Τα Ford Fiesta WRC των Gus Greensmith και Adrien Fourmaux σε δικό τους αγώνα μακριά από τα “εργοστάσια” ακολουθούν στην έκτη και έβδομη θέση.

Η μάχη ολοκληρώνεται την Κυριακή με τις κλασικές πλέον για επίλογο Laukaa και Ruuhimaki που επαναλαμβάνονται για να μάθουμε τον νικητή του καλύτερου αγώνα της χρονιάς!

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris