Ένας αγώνας “σημαία” του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ επιστρέφει στο πρόγραμμα μετά από της περσινή του απουσία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πάντα στην μητρόπολη του motorsport, την πανεπιστημιούπολη της Jyvaskyla, το πιο θεαματικό ράλλυ του κόσμου είναι εδώ για να προσφέρει ασύγκριτο θέαμα για τους τυχερούς που θα το παρακολουθήσουν είτε από κοντά είτε από τις τηλεοπτικές τους οθόνες.

Θεαματικά άλματα, χασίματα, υψηλές ταχύτητες σε flat χωματόδρομους στους οποίους χαίρεσαι να οδηγείς έχει να προσφέρει το Ράλλυ Φινλανδίας που θα διεξαχθεί και φέτος με την παρουσία πλήθος κόσμου. Οι Φινλανδοί έχουν πάντα τον πρώτο λόγο στο ράλλυ της πατρίδας τους, αν και τα τελευταία χρόνια ο Ott Tanakείναι αυτός που χαμογελάει τελευταίος. Ο Εσθονός θα παρατάξει το Hyundai i20 WRC απέναντι στον νικητή του Ράλλυ Ακρόπολις Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) που είναι έτοιμος να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στον αγώνα της πατρίδας του.

Ένα ακόμα Yaris θα οδηγήσει ακόμα ένας Φινλανδός που επιστρέφει στο WRC και θέλει αποτέλεσμα για να παραμείνει, ο Esapekka Lappi, ενώ αγώνα για τους βαθμούς που θα του χαρίσουν το πρωτάθλημα αναμένεται να κάνει ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC). Τα ρέστα τους για τον τίτλο θα παίξουν οι Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) και Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC), ενώ ο Craig Breen (Hyundai i20 WRC) που αρέσκεται στους γρήγορους αγώνες, είναι ικανός για το καλύτερο.

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου ξεκινάει το Ράλλυ Φινλανδίας και ολοκληρώνεται την Κυριακή το απόγευμα μετά από 19 απαιτητικές διαδρομές, τέρμα γκάζι!

Από Harris