Χέρι χέρι βαδίζουν προς τον τερματισμό του Rally Monza οι Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) και Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) με τη διαφορά τους στο τέλος των ειδικών του Σαββάτου να μην ξεπερνά το μισό δευτερόλεπτο υπέρ του Γάλλου. Οι δύο οδηγοί της Toyota αντάλλαξαν μεταξύ τους αρκετές φορές το προβάδισμα του αγώνα με τον Γάλλο 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να διατηρεί έτσι κι αλλιώς το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλος, αφού του αρκεί μια θέση στο βάθρο για να τα καταφέρει. Ο Ουαλός team-mate του παρόλα αυτά δεν το βάζει κάτω και θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες του απομένουν μέχρι τον τερματισμό, θέλοντας να κάνει το καθήκον του και να κερδίσει τον αγώνα.

Τη μάχη των δύο παρακολουθούν από απόσταση οι Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) με τον Ισπανό να έχει το πλεονέκτημα για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου, εκμεταλλευόμενος μια μικροέξοδο του Neuville που του κόστισε σχεδόν μισό λεπτό. Ο Oliver Solberg (Hyundai i20 WRC) ακολουθεί στην πέμπτη θέση πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση στο WRC, μπροστά από τον Takamoto Katsuta (Toyota Yaris WRC) που θα προσπαθήσει να τον πιέσει.

Ανοικτή παραμένει και η μάχη για την έβδομη θέση με τον Teemu Suninen (Hyundai i20 WRC) να προσαρμόζεται σιγά σιγά στις απαιτήσεις του νέου του όπλου και να προσπερνά τον Gus Greensmith (Ford Fiesta WRC). Σταθερά ένατος παραμένει ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) που ακολουθεί πιστά τις εντολές της ομάδας για πάσει θυσία τερματισμό που θα εξασφαλίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών για την Toyota.

Οι Νίκος ΠαυλίδηςAllan Harryman (Peugeot 208 Rally4) εγκατέλειψαν δυστυχώς την προσπάθεια τους στο Rally Monza στην πρώτη ειδική του Σαββάτου μετά από σύγκρουση με αχυρόμπαλα σε ένα σικέιν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό, ευτυχώς ελαφρύ, του αριστερού καρπού του οδηγού.

Την Κυριακή το μεσημέρι θα γνωρίζουμε τον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο WRC. Το αν θα μιλάει Γαλλικά ή Αγγλικά θα το μάθουμε πολύ σύντομα!

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris