Με Ελληνική συμμετοχή θα διεξαχθεί το Ράλλυ της Μόντσα, ο επίλογος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Οι Νίκος Παυλίδης- Allan Harryman θα ταξιδέψουν στη γειτονική χώρα με σκοπό να υψώσουν τη γαλανόλευκη στον τερματισμό!

Ο αγώνας της Ιταλίας,  όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, κλήθηκε να αντικαταστήσει κάποιον ακυρωμένο, λόγω covid-19, γύρο του θεσμού και τείνει να καθιερωθεί στο πρόγραμμα. Ένας αγώνας που διεξάγεται στα βουνά της Βόρειας Ιταλίας, με μεγάλο μέρος του να λαμβάνει χώρα στο θρυλικό Αυτοκινητοδρόμιο της Μόντσα, με ειδικά διαμορφωμένες ειδικές διαδρομές που περιλαμβάνουν κομμάτια της πίστας αλλά και παραδρόμους της.

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς θα κριθούν οι τίτλοι των πρωταθλητών, με τον Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) να έχει το βαθμολογικό πλεονέκτημα, τον Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) όμως να θέλει να κάνει την ανατροπή και να κατακτήσει τον τίτλο που στερήθηκε το 2020 στον ίδιο αγώνα λόγω εξόδου από το δρόμο. Όλα τα φώτα στραμμένα στους δύο που θα πρέπει να κάνουν και αγώνα τακτικής, κάτι που μπορεί να δώσει την ευκαιρία στους οδηγούς της Hyundai Thierry Neuville και Dani Sordo να κερδίσουν και να εξαντλήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν απομείνει στην κορεατική ομάδα για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Το τρίτο Hyundai σε αυτόν τον αγώνα θα οδηγεί ο Teemu Suninen στην πρώτη του με το συγκεκριμένο WRCar, αντικαθιστώντας τον Ott Tanak που αντιμετωπίζει ένα οικογενειακό πρόβλημα. Σημαντικές εμπειρίες ενόψει και του 2022 θέλουν να αποκομίσουν οι νεαροί οδηγοί της Toyota Kalle Rovanpera και Takamoto Katsuta, ενώ ένα καλό αποτέλεσμα που θα ισχυροποιήσει τη θέση τους στο θεσμό και του χρόνου θέλουν και οι οδηγοί της M-Sport Gus Greensmith και Adrien Fourmaux.

Την πατρίδα μας θα εκπροσωπήσει στον αγώνα, ο συνήθης ύποπτος στους χειμωνιάτικους αγώνες του WRC Νίκος Παυλίδης, πάντα με τον Allan Harryman στο πλευρό του στα bucket ενός Peugeot 208 Rally4! Οι βορειοελλαδίτης οδηγός έχει οδηγήσει φέτος και στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο παρόμοιο αυτοκίνητο, ενώ στον αγώνα της Μόντσα έχει τερματίσει και το 2020 με Skoda Fabia Rally2 Evo. Στόχος για το ελληνικό πλήρωμα η αξιοπρεπής παρουσία και γιατί όχι η διάκριση στην κατηγορία τους με τους Παυλίδη- Harryman να έχουν να αντιμετωπίσουν 11 πληρώματα της κατηγορίας Rally4 !

Ο αγώνας ξεκινάει την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Νοεμβρίου με την power stage στο Αυτοκινητοδρόμιο, αφού τα πληρώματα θα έχουν διανύσει 16 ειδικές διαδρομές και 253 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Από Harris