Το Rally Safari είναι ο πιο σκληρός αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και το αποδεικνύει ήδη από την πρώτη ημέρα επιστροφής του στο θεσμό. Χαρακτηριστικό του οι ταχύτατες ειδικές διαδρομές που έκρυβαν δυσάρεστες εκπλήξεις στους αστέρες του WRC, με αποτέλεσμα τις πολλές εγκαταλείψεις.

Κανένας (!!!) από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να μείνει αλώβητος στις διαδρομές της πρώτης ημέρας και ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) ήταν αυτός που κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους, παρά τα δύο κλαταρίσματα που είχε στο απογευματινό loop! O Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) που τον καταδίωκε «κόλλησε» στην τελευταία ειδική με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το σκέλος, ενώ και ο Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) που ακολουθούσε τους δύο είχε κλατάρισμα στην τελευταία ειδική κι έχασε θέσεις!

Μετά από όλα αυτά, δεύτερος στην κατάταξη ανέβηκε ο έκπληκτος Takamoto Katsuta (Toyota Yaris WRC) που ποτέ δεν πίστευε ότι θα βρίσκεται τόσο ψηλά σε αγώνα του WRC, μπροστά από τον Tanak και τον team-mate του και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Ogier που παρά το γεγονός ότι κέρδισε την υπερειδική της Πέμπτης, έχασε πολύτιμο χρόνο από σπασμένη ανάρτηση στο Yaris του στο πρωινό loop των ειδικών.

Τα Ford Fiesta WRC των Gus Greensmith και Adrien Fourmaux ακολουθούν στην πέμπτη και έκτη θέση προσπαθώντας να επιβιώσουν, κάτι που δεν κατάφεραν στο πρώτο σκέλος οι Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) από σπασμένη ανάρτηση, Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) από έξοδο και Oliver Solberg (Hyundai i20 WRC) επίσης από σπασμένη ανάρτηση.

Ο αγώνας έχει πολύ δρόμο ακόμα και το Safari έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν!

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris