Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε για τον Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) το 90ο Rallye Monte Carlo. Ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής κέρδισε τις δύο πρώτες νυχτερινές ειδικές διαδρομές αποκτώντας προβάδισμα για τη δύσκολη συνέχεια του αγώνα που θα κριθεί εκτός από την απόδοση των οδηγών και στην αξιοπιστία των νέων Rally1 αγωνιστικών.

Ήδη από το shakedown τα προβλήματα νεότητας δεν έλειψαν τόσο στα Yaris των Rovanpera και Katsuta όσο και στο i20 του Tanak.

Στις πρώτες ειδικές του αγώνα δεν προέκυψαν ιδιαίτερα μηχανικά προβλήματα για κανέναν από τους πρωτοκλασάτους οδηγούς, με τα νέα αγωνιστικά να δείχνουν μια πρώτη εικόνα των δυνατοτήτων τους. Τα δείγματα των Toyota και Ford είναι ιδιαίτερα θετικά, σε αντίθεση με τα Hyundai που φαίνεται πως υστερούν στο ξεκίνημα.

Τον πολυνίκη του αγώνα Ogier ακολουθούν οι Sebastien Loeb (Ford Puma Rally1) και Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) και που ξεκίνησαν τον αγώνα με αξιώσεις ακόμα και για την κορυφή του podium. O Βρετανός αποτελεί πλέον έναν από τους κυριότερους διεκδικητές του τίτλου και θέλει να το επιβεβαιώσει με το καλημέρα, ενώ ο “9ακις” με φόρα από την επιτυχημένη του παρουσία στο Dakar επιβεβαιώνει την αγωνιστική του φόρμα και την ταχύτητα του νέου Puma απέχοντας μόλις 7 δευτερόλεπτα από την κορυφή. Ταχύτητα που επιβεβαιώνεται από τους χρόνους και των υπόλοιπων οδηγών της ομάδας, Adrien Fourmaux, Gus Greensmith και Craig Breen που ακολουθούν στην τέταρτη, πέμπτη και έβδομη θέση, έχοντας ανάμεσα τους μόνο τονThierry Neuville που σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμα για την Hyundai μόλις στην έκτη θέση.

Την πρώτη 8αδα κλείνει ο Ott Tanak (Hyundai i20 Rally1) που ξεκίνησε μουδιασμένα, όπως και οι νεαροί Oliver Solberg (Hyundai i20 Rally1) και Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) που σημείωσαν τους χειρότερους χρόνους της μεγάλης κατηγορίας, πίσω από τον Takamoto Katsuta με το τέταρτο Yaris.

Σε στεγνή, ως επί το πλείστον, άσφαλτο θα αγωνιστούν οι πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ την Παρασκευή, με 6 ειδικές διαδρομές να κλείνουν το πρώτο σκέλος του Rallye Monte Carlo.

Κείμενο: Απόστολος Παλάτος

Αποτελέσματα 1ης ημέρας:

Από Harris