Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η δεύτερη ημέρα του Rallye Monte Carlo! O “μεγάλος” Sebastien Loeb με το πολύ δυνατό Ford Puma Rally1 πήρε τα ηνία του αγώνα σημειώνοντας εντυπωσιακούς χρόνους στο πρωινό loop των ειδικών της Παρασκευής. Ο 47χρονος πλέον 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχοντας στα χέρια του το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας έβαλε τις βάσεις για ακόμα μια νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με όλους τους φανατικούς του σπορ να “θέλουν κι άλλο”!

Είναι γεγονός ότι η συγκλονιστική, μέχρι στιγμής, μονομαχία με τον άλλο “μεγάλο”, τον Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1), έχει δώσει ξεχωριστό ενδιαφέρον στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και να φανταστεί κανείς πως κανένας από τους δύο δεν θα ακολουθήσει πλήρες πρωτάθλημα…

Ο πολυνίκης του Rallye Monte Carlo Seb Ogier αιφνιδιάστηκε στις πρωινές διαδρομές, οδηγώντας συντηρητικά, κάτι που του στέρησε το προβάδισμα που είχε αποκτήσει την Πέμπτη. Το απόγευμα όμως έβαλε το κεφάλι κάτω, “οδήγησε” στο όριο καλύπτοντας μέρος της διαφοράς από τον Loebπροαναγγέλοντας μια συνέχεια που θα κόψει την ανάσα! Η διαφορά τους αγγίζει τα 10 δευτερόλεπτα και όλα είναι ανοικτά στην φοβερή πρεμιέρα.

Στη μάχη των δύο ιερών τεράτων του WRC δεν θα μπορούσε να μπει ανάμεσα ο Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) που χάνοντας αρκετό χρόνο στην τελευταία ειδική παρακολουθεί την τιτανομαχία 22 δευτερόλεπτα μακρυά από την κορυφή.

Αρκετά πιο πίσω ακολουθούν τα δύο Hyundai i20 Rally1 των Thierry Neuville και Ott Tanak που διεκδικούν την τέταρτη θέση έχοντας να αντιμετωπίσουν και τα Ford Puma Rally1 των Craig Breen και Gus Greensmithπου πραγματοποιούν ελπιδοφόρα εμφάνιση. Το τέταρτο Puma έμεινε οριστικά εκτός συνέχειας αφού ο Adrien Fourmaux είχε ένα τρομερό ατύχημα βγαίνοντας από το δρόμο και κατέληξε “πετώντας” σε γκρεμό πολλών μέτρων.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η “νεολαία” με τους Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1), Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) και Oliver Solberg (Hyundai i20 Rally1) να μη βρίσκουν ρυθμό αντιμετωπίζοντας διάφορα μικροπροβλήματα.

Μένουμε κολλημένοι στις οθόνες μας για να παρακολουθήσουμε τη συνέχεια της “τιτανομαχίας” στο σκέλος του Σαββάτου με 5 ειδικές διαδρομές.

Κείμενο: Απόστολος Παλάτος

Αποτελέσματα 2ης ημέρας:

Από Harris