Ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα του Rallye Monte Carlo με τον πολυνίκη του αγώνα Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) να αποκτά σημαντικό προβάδισμα! Ο απερχόμενος Παγκόσμιος Πρωταθλητής κέρδισε δύοαπό τις πέντε ειδικές και τερμάτισε την τρίτη ημέρα του αγώνα με προβάδισμα 21 δευτερολέπτων από το μεγάλο του αντίπαλο. Ο Sebastien Loeb (Ford Puma Rally1) θέλησε να ρισκάρει στην τελευταία ειδική του σκέλους επιλέγοντας μαλακά ελαστικά αντί για λάστιχα με καρφιά σε μια ειδική με αρκετό χιόνι. Τη λανθασμένη του επιλογή ακολούθησε και ο Ogier θέλοντας να αντιμετωπίσει τον οδηγό της Ford επί ίσοις όροις. Αποτέλεσμα να χάσουν και οι δύο αρκετό χρόνο σε σχέση με τον νικητή της ειδικής Rovanpera, όμως ο οδηγός της Toyota να κερδίσει σχεδόν 15 δευτερόλεπτα από τον 9ακις Παγκόσμιο Πρωταθλητή!

Στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο βέβαια όλα μπορεί να συμβούν οπότε τα 67 χιλιόμετρα του τελευταίου σκέλους αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον!

Μετά τους δύο το χάος, με τον Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) που ακολουθούσε να έχει έξοδο από το δρόμο και να χάνει σχεδόν 20 λεπτά και κάθε ελπίδα για διάκριση και τους οδηγούς της Hyundai να αντιμετωπίζουν τα πάνδεινα. Η λάθος επιλογή ελαστικών κόστισε στον Ott Tanak την έξοδο από το δρόμο η οποία τον οδήγησε σε εγκατάλειψη από μηχανικό πρόβλημα στον τερματισμό της 11ης ειδικής, ενώ στον Thierry Neuville πολύ χαμένο χρόνο, ο οποίος έγινε ακόμα περισσότερος από ένα σπασμένο αμορτισέρ.

Τα προβλήματα των παραπάνω εκμεταλλεύτηκαν οι Craig Breen (Ford Puma Rally1) και Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) που ανέβηκαν θέσεις και διεκδικούν μια θέση στο βάθρο. Ειδικά ο νεαρός Φινλανδός εμφανίστηκε αγνώριστος στις ειδικές του Σαββάτου κερδίζοντας μάλιστα δύο από αυτές και πολλές θέσεις στη γενική.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Gus Greensmith (Ford Puma Rally1) και Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) αντιμετωπίζοντας αμφότεροι πολλά προβλήματα, ενώ εκτός δεκάδας συνεχίζουν οι Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) και Oliver Solberg (Hyundai i20 Rally1) που βγήκαν από το δρόμο και έχασαν πολλά λεπτά μέχρι οι θεατές να τους επαναφέρουν.

Αγωνία μέχρι τον τερματισμό λοιπόν σε ένα Rallye Monte Carlo που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.

Αποτελέσματα 3ης ημέρας:

Από Harris