Με αρνητικό πρωταγωνιστή την οργανωτική ομάδα του Ράλλυ Σαρδηνίας ολοκληρώθηκε το “πετσοκομμένο” πρώτο σκέλος του ιταλικού γύρου του WRC. Δύο από τις ειδικές της ημέρας ακυρώθηκαν, ενώ ακόμα δύο δεν ολοκληρώθηκαν αφού οι άνθρωποι του αγώνα τα έκαναν θάλασσα, απογοητεύοντας τον πολύ κόσμο που ανέβηκε στο βουνό. Η προτελευταία ειδική της ημέρας δεν πραγματοποιήθηκε, αφού η οργάνωση δεν κατάφερε να απομακρύνει από την ειδική το αυτοκίνητο ενός συμμετέχοντα που κάηκε ολοσχερώς, ενώ η τελευταία είχε την ίδια τύχη αφού δεν είχε προβλέψει ασφαλή εναλλακτική διαδρομή για να φτάσουν εγκαίρως οι αγωνιζόμενοι. Επίσης, στην τέταρτη ειδική χρονομετρήθηκαν μόνο τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally1 με όλους τους υπόλοιπους να την περνάνε σαν απλή, λόγω προβλημάτων με τις επικοινωνίες.

Στον αγωνιστικό τομέα, μεγάλες μάχες πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο σκέλος, με πολλούς μνηστήρες για τη νίκη αλλά και τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Πέντε διαφορετικοί οδηγοί κέρδισαν ειδικές με τον Esapekka Lappi (Toyota Yaris Rally1) να φιγουράρει στην πρώτη θέση της κατάταξης και τον Ott Tanak (Hyundai i20 Rally1) να βρίσκεται πίσω του με διαφορά μικρότερη του δευτερολέπτου! Ο Φινλανδός οδήγησε αλάνθαστα εκμεταλλευόμενος και την πολύ καλή σειρά εκκίνησης του, ενώ ο αντίπαλος του στη μάχη της νίκης ήταν τυχερός, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαφορικό του αγωνιστικό του λίγο πριν τις ακυρωμένες ειδικές κι έτσι δεν έχασε χρόνο.

Άτυχος ήταν ο οδηγός της Toyota Elfyn Evans που εκατέλειψε με τεχνικά προβλήματα, ενώ βρισκόταν στη μάχη για την πρώτη θέση, αλλά και ο Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) που έχασε αρκετές θέσεις με πρόβλημα στη μετάδοση, μένοντας εκτός διεκδίκησης της νίκης. Πολύ πίσω έμεινε και ο επικεφαλής της βαθμολογίας Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) που έχασε χρόνο από το καθάρισμα των διαδρομών, μη θέλοντας να πάρει περιττά ρίσκα.

Με αυτές τις πρωτοκλασάτες “υποχωρήσεις” οι οδηγοί της M-Sport Pierre Louis Loubet και Craig Breenβρέθηκαν να μονομαχούν για την τρίτη θέση, 15 δευτερόλεπτα από την κορυφή, με τον Dani Sordo (Hyundai i20 Rally1) που κέρδισε ειδικές ανεβάζοντας σταδιακά το ρυθμό του, κολλημένο πίσω τους.

Αξιοπρεπέστατα περάσματα πραγματοποίησε και ο Adrien Fourmaux (Ford Puma Rally1) που βρίσκει σιγά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση συνεχίζοντας έκτος. Την πρώτη 8αδα συμπληρώνουν οι Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) και Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) με τον Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) πίσω τους.

Στη διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο της κατηγορίας WRC2 Masters βρίσκεται ο Ιορδάνης Σερδερίδης (Skoda Fabia Rally2 Evo) που πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμφάνιση τηρουμένων των αναλογιών.

Το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Σαρδηνίας περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές και 131 αγωνιστικά χιλιόμετρα με τη μάχη να κορυφώνεται!

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris