Η παρωδία της οργάνωσης στο Ράλλυ Σαρδηνίας συνεχίζεται. Στην τελευταία ειδική διαδρομή του δεύτερου σκέλους, κι ενώ υπήρξε προσωρινή διακοπή του αγώνα μετά από ατύχημα του Adrien Fourmaux (Ford Puma Rally1), ένας κριτής έδειξε αυθαίρετα κόκκινη σημαία στους πρωτοπόρους του αγώνα Craig Breen (Ford Puma Rally1) και Ott Tanak (Hyundai i20 Rally1) αφού η ειδική είχε επανεκκινήσει. Ο Ιρλανδός έκοψε αμέσως το ρυθμό του, ενώ ο επικεφαλής της κατάταξης Εσθονός άργησε να αντιληφθεί τι συνέβη και συνέχισε σε αγωνιστικό ρυθμό μέχρι να του εμφανιστεί ένδειξη συο ταμπλό του αυτοκινήτου του. Αποτέλεσμα; Να μάθουμε την κατάταξη της ημέρας μετά τη συνεδρίαση των αγωνοδικών το βράδυ του Σαββάτου που έδωσαν τον χρόνο του νικητή της ειδικής Kalle Rovanpera σε Tanak, Breen και Sordo.

O τερματισμός του σκέλους βρήκε τον Tanak άνετα στην πρώτη θέση με τον Εσθονό να κερδίζει όλες πλην μιας τις ειδικές του σκέλους, απαλλαγμένος από την πίεση του Esapekka Lappi (Toyota Yaris Rally1) που βγήκε από το δρόμο στην πρώτη ειδική του σκέλους καταστρέφοντας την ανάρτηση του.

Ο Lappi και ο Fourmaux δεν ήταν οι μοναδικοί που δεν κατάφεραν να τερματίσουν το σκέλος, αφού ο Neuville τουμπάρισε το Hyundai i20 Rally1 στην προσπάθεια του να μειώσει την ψαλίδα από τους πρώτους και έμεινε θεατής και ο Evans πάρκαρε το Toyota Yaris Rally1 εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Στη μάχη για το βάθρο, ο Craig Breen (Ford Puma Rally1) έχει αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα για τη δεύτερη θέση έναντι του Dani Sordo (Hyundai i20 Rally1), με τον Pierre Louis Loubet (Ford Puma Rally1) να έχει υποχωρήσει τέταρτος, πραγματοποιώντας πάντως και οι τρεις τους πολύ θεαματικά περάσματα.

Ωφελημένος των εγκαταλείψεων ήταν ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) που σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση οδηγώντας για ακόμα μια ημέρα πολύ συντηρητικά. Πίσω του οι Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) και Gus Greensmith (Ford Puma Rally1) κλείνουν τη λίστα των οδηγών της μεγάλης κατηγορίας που συνεχίζουν κανονικά χωρίς superrally.

Δεύτερος στην κατηγορία WRC2 Masters ανέβηκε ο Ιορδάνης Σερδερίδης (Skoda Fabia Rally2 Evo) που οδηγεί ψυχωμένα προσφέροντας θέαμα στους πολλούς θεατές του Ράλλυ.

Η Κυριακή είναι η τελευταία ημέρα του Ράλλυ Σαρδηνίας με τα 39 χιλιόμετρα που απομένουν να μην είναι αρκετά για να ανατραπούν οι διαφορές.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris