Όσο νοιώθω καλά με το αυτοκίνητο θα πιέζω” δήλωσε ο Kalle Rovanpera στο περιθώριο του δεύτερου σκέλους του Ράλλυ Εσθονίας και από ότι φαίνεται ο νεαρός Φινλανδός αισθάνεται εξαιρετικά στο τιμόνι του Toyota Yaris Rally1 και πιέζει κερδίζοντας ειδικές και αυξάνοντας τη διαφορά του από τους αντιπάλους του.

Όσο κι αν προσπάθησε ο Elfyn Evans με το δεύτερο Yaris δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό του Φινλανδού και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, μισό λεπτό σχεδόν από την κορυφή. Ο “μικρός” δεν πιάνεται και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στα 80 σχεδόν χιλιόμετρα του τελευταίου σκέλους. Ο Evansπλέον μένει να διασφαλίσει ακόμα ένα 1-2 για την ομάδα της Toyota κρατώντας πίσω του τα Hyundai i20 Rally 1 των Ott Tanak και Thierry Neuville κι από ότι φαίνεται δεν θα “ιδρώσει” για να τα καταφέρει.

Οι Κορεάτες πρέπει να βρουν άμεσα λύσεις καθώς υστερούν τόσο σε απόδοση, όσο και σε αξιοπιστία και το 3-4 των Tanak και Neuville μάλλον αποτελεί το “ταβάνι” τους για το συγκεκριμένο αγώνα.

Στην πέμπτη θέση ανέβηκε ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) που ανεβάζει σιγά σιγά το ρυθμό του και οδεύει προς ένα ακόμα εξαιρετικό αποτέλεσμα ακολουθούμενος από τον Adrien Fourmaux στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση με το Ford Puma Rally1. Στην έβδομη θέση υποχώρησε ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris Rally1) που έχασε πολύ χρόνο σταματώντας να αλλάξει κλαταρισμένο ελαστικό και δύσκολα θα καταφέρει να απειλήσει τον Γάλλο οδηγό της M-Sport. Δύο ακόμα Puma κλείνουν την πρώτη εννιάδα με τον Gus Greensmith που επίσης είχε κλατάρισμα να παραχωρεί τη θέση του στον Pierre-Louis Loubet.

Ο νικητής της υπερειδικής της Πέμπτης Craig Breen (Ford Puma Rally1) είδε τα όνειρα του για ένα ακόμη podium στην Εσθονία να γκρεμίζονται στην τέταρτη ειδική όπου βγήκε από το δρόμο και εγκατέλειψε.

Τα 80 σχεδόν χιλιόμετρα του τελευταίου σκέλους θα ήταν ικανά να ανατρέψουν τα δεδομένα, αν οι διαφορές μεταξύ των διεκδικητών δεν ήταν τόσο μεγάλες. Με λίγα λόγια πάμε για ένα “ήσυχο” τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Εσθονίας, με μόνο ενδιαφέρον τους βαθμούς της power stage, και μακάρι να διαψευστούμε!

Κείμενο: Απόστολος Παλάτος

Photos: Rallypixels

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris