GRally

Ειδήσεις από αγώνες ράλλυ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Νέα του WRC

WRC 2022- 07. Rally Estonia – leg3- Στο ίδιο έργο θεατές!

Το έργο φαίνεται ότι θα το δούμε ξανά και ξανά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Με το Toyota Yaris Rally1 να βρίσκεται ένα, τουλάχιστον, βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό και τον Kalle Rovanpera να το οδηγεί πιο γρήγορα από όλους σε όλες τις συνθήκες, θα γίνει συνήθεια να βλέπουμε τον Φινλανδό να ανοίγει σαμπάνιες.

Πέμπτη νίκη φέτος στους επτά πρώτους αγώνες και δυστυχώς είναι μόνο 13 οι αγώνες φέτος ώστε να απειλήσει το ρεκόρ των περισσότερων νικών σε μία σεζόν. Ο δεύτερος Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) οδήγησε εξαιρετικά, κέρδισε ειδικές, αλλά ο νεαρός Φινλανδός είχε πάντα αυτό το κάτι παραπάνω που του χάριζε δευτερόλεπτα και εν τέλει μια ακόμη επικράτηση, σε έναν αγώνα που οι καιρικές συνθήκες τον έκαναν εξαιρετικά δύσκολο. Η βροχή έκανε την εμφάνιση της σχεδόν σε όλες τις απογευματινές ειδικές του αγώνα και η λάσπη μετέτρεψε τις διαδρομές σε “παγοδρόμιο”.

Σε συνδυασμό με τις υψηλές ταχύτητες του ράλλυ τα λάθη ήταν αναπόφευκτα για τους πιο πολλούς, με τους οδηγούς της Toyota να τα αποφεύγουν και να σημειώνουν το τρίτο τους φετινό 1-2, μετά την Πορτογαλία και το Σαφάρι, στην ίδια μάλιστα σειρά! Ο Rovanpera μάλιστα κέρδισε με εξαιρετική άνεση και την power stage η οποία ήταν η πιο δύσκολη ειδική του ράλλυ αφού διεξήχθη για τα περισσότερα πληρώματα υπό καταρρακτώδη βροχή.

Το μόνο που κατάφερε ο Ott Tanak (Hyundai i20 Rally1) στον αγώνα της πατρίδας του ήταν να ανεβεί στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου χωρίς να καταφέρει ποτέ να απειλήσει τα Toyota, όσο κι αν προσπάθησε. Σίγουρα ο Εσθονός θα ήθελε το κάτι παραπάνω μπροστά στους συμπατριώτες του, γνωρίζει όμως πλέον ότι δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν αλλά και από την απόδοση του αυτοκινήτου του η οποία υπολείπεται του ανταγωνισμού.

Ο Thierry Neuville με το δεύτερο Hyundai ολοκλήρωσε τέταρτος παίρνοντας ότι καλύτερο μπορούσε από την Εσθονία, γνωρίζοντας από την εκκίνηση ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα Toyota και τον Tanak σε έναν αγώνα υψηλών ταχυτήτων.

“Ο πιο καλός ο μαθητής” ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση ανεβάζοντας σταδιακά το ρυθμό του κατά τη διάρκεια του αγώνα, εμπρός από τον ομόσταυλο του Esapekka Lappi (Toyota Yaris Rally1) που “έκλεψε” στην power stage την έκτη θέση από Adrien Fourmaux που σημείωσε την καλύτερη του εμφάνιση στο τιμόνι του Ford Puma Rally1. O Γάλλος ήταν και ο μοναδικός οδηγός της M-Sport που ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς προβλήματα και ο μοναδικός που τερμάτισε στη βαθμολογούμενη δεκάδα. Ο Craig Breen τερμάτισε πολύ πίσω μετά την έξοδο του την πρώτη ημέρα, ενώ τόσο ο Gus Greensmith όσο και ο Pierre-Louis Loubet εγκατέλειψαν, ο πρώτος με προβλήματα στη μετάδοση και ο δεύτερος με σπασμένη ανάρτηση.

Στην κατηγορία WRC2 o Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Rally2 Evo) επέστρεψε στις νίκες και στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον Teemu Suninen (Hyundai i20 Rally2) να ολοκληρώνει δεύτερος και να μαζεύει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα!

Επόμενος αγώνας της χρονιάς το Ράλλυ Φινλανδίας στις αρχές Αυγούστου, ένας από τους θεαματικότερους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Photos: Rallypixels

Τελικά Αποτελέσματα: