Λιγότερες από 48 ώρες απομένουν για την εκκίνηση του κορυφαίου γεγονότος μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας, του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο αγώνα.

Τα πληρώματα θα πραγματοποιήσουν την τελική δοκιμή των αγωνιστικών τους στο shakedown της Λυγαριάς την Πέμπτη του πρωί πριν γυαλιστούν, φορτωθούν στις νταλίκες και μεταφερθούν στο σημείο της εκκίνησης στο ΟΑΚΑ για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή στις 8 το βράδυ. Σε μια ειδικά διαμορφωμένη “πίστα” μέσα στο στάδιο, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα διαγωνίζονται ανά δύο σε παράλληλες διαδρομές και αναμένεται να ξεσηκώσουν τον πολύ κόσμο που έσπευσε να προμηθευτεί το μαγικό χαρτάκι. Όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα, προλαβαίνετε αφού υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα εισιτήρια.

Την Παρασκευή το πρωί θα ξεκινήσει το “πραγματικό” Ακρόπολις, με τις σκληρές ειδικές Λουτράκι (Χ2) και Χαρβάτι, πριν τα πληρώματα του WRC ανηφορίσουν για τις ειδικές της Στερεάς Ελλάδας Δάφνη, Λιβαδειά και Βωξίτες. Το πρώτο σκέλος του αγώνα θα είναι και το πιο δύσκολο αφού δεν προβλέπεται χώρος επισκευών μεταξύ των ειδικών και οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα μπορεί να κοστίσει ακριβά στα πληρώματα.

Οι ειδικές του Σαββάτου πάνε στα ορεινά της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας, στη Γκιώνα και στο Όρος Τυμφρηστού με τον Πύργο, το Περιβόλι και τον θρυλικό Ταρζάν οι οποίες επαναλαμβάνονται πρωί και απόγευμα.

Η Κυριακή είναι και η μικρότερη ημέρα του Ράλλυ με μόλις 3 ειδικές διαδρομές, δύο περάσματα από το Ελευθεροχώρι (το δεύτερο αποτελεί και την power stage του αγώνα) και ανάμεσα τους η ειδική Ελάτεια- Ρεγκίνι.

Όλες τις πληροφορίες για τις συμμετοχές, τα ωράρια, τους χάρτες και τις προσβάσεις μπορείτε να τις βρείτε εύκολα στο www.acropolisrally.gr

Να ανεβείτε στο βουνό να παρακολουθήσετε τις προσπάθειες των αστέρων του WRC αλλά και των δικών μας, αφού σε όλες τις κατηγορίες του WRC θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση. Να ακολουθείτε τις οδηγίες των κριτών που είναι εκεί για τη δική σας ασφάλεια και να προσεγγίσετε τις ειδικές όσο το δυνατόν πιο νωρίς. Ο κόσμος που διψάει για θέαμα θα είναι πολύς, το ορεινό οδικό δίκτυο της Ελλάδας είναι στενό και οι περισσότερες προσβάσεις περιλαμβάνουν και χωματόδρομους. Μετακινήσεις μεταξύ ειδικών διαδρομών είναι αδύνατες βάσει του σχεδιασμού του αγώνα, οπότε επιλέξτε την ειδική που σας αρέσει και καθήστε να την απολαύσετε δύο φορές. Μην προσπαθήσετε να προσεγγίσετε τις διαδρομές του αγώνα την τελευταία στιγμή γιατί πιθανότατα οι προσβάσεις θα είναι γεμάτες από κόσμο και δεν θα προλάβετε να τις απολαύσετε. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τα τελείως απαραίτητα όπως νερό, ξηρά τροφή και καπέλο, γιατί το παρασκευοσαββατοκύριακο προβλέπεται θερμό.

Επισκεφτείτε και το service park στη Λαμία κάθε απόγευμα, όπου θα επιστρέφουν τα αγωνιστικά μετά από κάθε ημέρα για τις απαραίτητες επισκευές. Εκεί, όπως και στο ΟΑΚΑ θα μπορέσετε να αγοράσετε και αναμνηστικά των ομάδων αλλά και του αγώνα.

Καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα, καλή διασκέδαση σε όλους τους θεατές, συμβάλλετε κι εσείς ώστε ο αγώνας μας να ξαναγίνει ο καλύτερος του κόσμου!

Από Harris