Οι ημέρες για το μεγαλύτερο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας, το Παγκόσμιο Ράλλυ Ακρόπολις πλησιάζουν και η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε το πρόγραμμα του εθνικού μας αγώνα.

Η πόλη που θα φιλοξενήσει το «αρχηγείο» αλλά και το service park του Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι και φέτος η Λαμία. Οι πρωταγωνιστές του WRC αλλά και οι καλύτεροι Έλληνες οδηγοί θα αγωνιστούν στις ειδικές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Ευρυτανίας, της Βοιωτίας και της Κορινθίας με τον αγώνα να καλύπτει και φέτος μεγάλη έκταση της ηπειρωτικής Ελλάδας.

To format του rally θα είναι παρόμοιο με το περσινό με “πινελιές” που θα αυξήσουν το ενδιαφέρον.

Η εκκίνηση θα δοθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου το απόγευμα κι αμέσως οι αστέρες του WRC θα οδηγήσουν σε ειδικά διαμορφωμένη ειδική διαδρομή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας που θα φιλοξενήσει χιλιάδες θεατές!

Οι σκληρές χωμάτινες ειδικές που είναι σήμα κατατεθέν του Ράλλυ Ακρόπολις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου το πρωί με την ειδική διαδρομή του Λουτρακίου, ενώ ο αγώνας θα συνεχιστεί με το Χαρβάτι και αμέσως μετά θα υπάρχει ανασυγκρότηση στην παραλία του Λουτρακίου. Η ειδική Λουτράκι θα επαναληφθεί το μεσημέρι και στη συνέχεια τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν βόρεια για τη νέα ειδική  της Δάφνης και την Λιβαδειά, ενώ το κλείσιμο της ημέρας περιλαμβάνει την ειδική των Βωξιτών, πριν επιστρέψουν τα αγωνιστικά στο service στην Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου θα είναι η σκληρότερη ημέρα του Ράλλυ και θα περιλαμβάνει τις ειδικές του Πύργου (η μεγαλύτερη του αγώνα), του Περιβολίου και του Ταρζάν που θα επαναληφθούν δύο φορές, πρωί και απόγευμα.

Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου με την ειδική του Ελευθεροχωρίου, της  Ελάτειας και ξανά του Ελευθεροχωρίου που θα αποτελεί και την power stage του αγώνα πριν τα αγωνιστικά τερματίσουν στην Έκθεση της Λαμίας.

Ευχόμαστε να απολαύσουμε έναν αγώνα αντάξιο του ονόματος του με μεγάλο ενδιαφέρον, σασπένς και πολλή σκόνη!

 

 

Από Harris