Κερδίζοντας τις περισσότερες ειδικές του δεύτερου σκέλους ο Sebastien Ogier άνοιξε τη διαφορά από τους αντιπάλους του πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην πρώτη του φετινή νίκη. Ο οδηγός της Toyota ένιωσε άνετα πίσω από το τιμόνι του Yaris και πίεσε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στις στεγνές ειδικές του Σαββάτου. Τα 21 δευτερόλεπτα της διαφοράς δεν καλύπτονται υπό νορμάλ συνθήκες στα 56 χιλιόμετρα της Κυριακής με τον 8ακις Παγκόσμιο Πρωταθλητή να ετοιμάζεται να γευτεί, μετά από έναν περίπου χρόνο, τη σαμπάνια της νίκης.

Η μάχη πλέον περιορίζεται στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης με τους Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) και Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) να την διεκδικούν στο τελευταίο σκέλος σχεδόν επί ίσοις όροις. Κανένας από τους δύο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Ogier το Σάββατο παρά το γεγονός ότι δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα. Ο Βέλγος πέρασε μπροστά στην τελευταία ειδική του σκέλους, την υπερειδική μπροστά στην παραλία του Salou την οποία παρακολούθησε πολύς κόσμος, όπως πολύς ήταν και ο κόσμος που ανέβηκε στα βουνά.

Ο τέταρτος Ott Tanak (Hyundai i20 Rally1) προσπάθησε να πιέσει οδηγώντας στο όριο όπως τόνισε, αλλά οι χρόνοι δεν ήρθαν, με τον ίδιο να δηλώνει ότι τουλάχιστον το διασκεδάζει. Ο Εσθονός όπου σταθεί και όπου βρεθεί ρίχνει αιχμές στην ομάδα του για την “μειωμένη” απόδοση του, ενώ χαρακτηριστικό του ψυχρού κλίματος που επικρατεί, δεν αντάλλαξε ούτε ματιά με τους ανθρώπους της ομάδας στο media zone πριν την υπερειδική.

Πιο ψηλά στην κατάταξη θα ήθελε να βρίσκεται και ο Dani Sordo που ακολουθεί με το τρίτο Hyundai στο τελευταίο πιθανότατα Ράλλυ Καταλωνίας της καριέρας του. Ο Ισπανός δημιούργησε σημαντική διαφορά για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης από τους Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) και Craig Breen (Ford Puma Rally1) που τη διεκδικούν, κερδίζοντας μάλιστα και μια ειδική. Βρετανός και Ιρλανδός ολοκλήρωσαν το σκέλος έκτος και έβδομος, αντίστοιχα.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) και οι οδηγοί της M-Sport Adrien Fourmaux και Pierre- Louis Loubet. O τέταρτος οδηγός της ομάδας του Malcolm Wilson, o Gus Greensmith έχασε τον έλεγχο του Ford Puma Rally1 στην τρίτη ειδική της ημέρας προσκρούοντας στις μπαριέρες και μπλοκάροντας το δρόμο, με αποτέλεσμα η ειδική να ακυρωθεί.

Η τελευταία ημέρα του Ράλλυ Καταλωνίας αποτελείται από 4 ειδικές διαδρομές και 56 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με τη μάχη να περιορίζεται στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris