Η μάχη για τη νίκη στο Ράλλυ Ιαπωνίας καλά κρατεί και θα μείνουμε άγρυπνοι στα 70 τελευταία χιλιόμετρα του σκέλους της Κυριακής για να μάθουμε ποιος τελικά θα επικρατήσει. Hyundai ή Toyota, Toyota ή Hyundai με τους Thierry Neuville και Elfyn Evans να είναι αυτοί που έχουν παραμείνει στο παιχνίδι της κορυφής.

Ο τρίτος της παρέας, ο νέος πρωταθλητής Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) είχε μικροέξοδο που συνοδεύτηκε από κλατάρισμα, τα οποία σε συνδυασμό με πρόβλημα στο μπροστινό σύστημα που αυτά προκάλεσαν, τον άφησαν να παλεύει με τα rally2 για την είσοδο στη βαθμολογούμενη 10αδα.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) ολοκλήρωσε το δεύτερο σκέλος στην πρώτη θέση, παρά το γεγονός ότι η μοναδική ειδική που κέρδισε ήταν η τελευταία υπερειδική της ημέρας! Ο Βέλγος ξεπέρασε στο απογευματινό loop τον Elfyn Evans(Toyota Yaris Rally1) ο οποίος παραπονέθηκε για το στήσιμο του αυτοκινήτου του, με τη διαφορά που χωρίζει τους δύο να μην ξεπερνά τα 4 δευτερόλεπτα. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι η μετεωρολογική υπηρεσία δίνει βροχές στην περιοχή των ειδικών της Κυριακής, πάμε για ένα συγκλονιστικό φινάλε της σεζόν!

Στην τρίτη θέση και μακριά από τη μονομαχία της κορυφής ακολουθεί ο Ott Tanak (Hyundai i20 Rally1) που περιμένει πως και πως να τελειώσει ο αγώνας και να πάει σπίτι του, μπροστά από τον “τοπικό ήρωα” Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) που στάθηκε τυχερός στην ένατη ειδική, όπου μια μικροέξοδος από το δρόμο δεν του στοίχησε παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ο πιο γρήγορος οδηγός του Σαββάτου ήταν ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) που κέρδισε ειδικές και ανέβηκε στην πέμπτη θέση, με τον Gus Greensmith (Ford Puma Rally1) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την υδραυλική υποβοήθηση.

Η εγκατάλειψη του Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia Rally2 Evo) στο πρώτο σκέλος, άφησε το πεδίο ελεύθερο στον Emil Lindholm (Skoda Fabia Rally2 Evo) στη μάχη του τίτλου της δεύτερης κατηγορίας, με τον νεαρό Φινλανδό να μην αρκείται απλά σε έναν τερματισμό που θα του χαρίσει το πρωτάθλημα, αλλά να διεκδικεί τη νίκη σκαρφαλώνοντας στην έβδομη θέση της γενικής!

Τα προβλήματα της οργάνωσης δεν έλειψαν ούτε στο δεύτερο σκέλος με το ένα πέρασμα από την υπερειδική του Okazaki που έκλεινε το σκέλος να ακυρώνεται και το δεύτερο να καθυστερεί σημαντικά.

Δεν είναι λίγα τα 70 αγωνιστικά χιλιόμετρα του τελευταίου σκέλους και σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη βροχή δεν αποκλείονται οι ανατροπές!

Photos: Rallypixels

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris