Στη χώρα της πρωταθλήτριας ομάδας των Κατασκευαστών Toyota Gazoo Racing ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2022. Με τους τίτλους στις μεγάλες κατηγορίες να έχουν ήδη κριθεί, ο αγώνας διεξάγεται για το γόητρο και χωρίς άγχος για όλα τα πληρώματα.

Μετά από δύο διαδοχικές αναβολές λόγω covid-19 τα προηγούμενα χρόνια, το Ράλλυ Ιαπωνίας επιστρέφει επιτέλους στο WRC το 2022. Με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από ότι το συνηθίσαμε από το 2004 έως το 2010, αφού η άσφαλτος στην περιοχή του Honshu έχει αντικαταστήσει το χώμα του Hokkaido, ο τελευταίος αγώνας του φετινού παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ υπόσχεται συγκινήσεις, με τις δύο κορυφαίες ομάδες του θεσμού Toyota και Hyundai να θέλουν να τον κερδίσουν για τους δικούς τους λόγους.

Το Ράλλυ Ιαπωνίας περιλαμβάνει 19 ειδικές διαδρομές και 283 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Οι ειδικές στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από στενούς δασικούς δρόμους με πολλές κλειστές στροφές και ο αγώνας αναμένεται να είναι ένας από τους πιο αργούς και τεχνικούς του πρωταθλήματος. Η μορφολογία του οδοστρώματος είναι τέτοια που δεν δίνει περιθώρια για μπούκες στους οδηγούς, οπότε ο δρόμος αναμένεται να είναι καθαρός για όλους και να μην παίζει ιδιαίτερο ρόλο η σειρά εκκίνησης.

Μόλις 9 αυτοκίνητα κατηγορίας Rally1 εκκινούν στον αγώνα, αφού δεν θα βρεθούν στη ράμπα τα Puma των Adrien Fourmaux και Ιορδάνη Σερδερίδη, με τους συνήθεις υπόπτους να διεκδικούν τη νίκη. Τα 3 Yaris των Kalle Rovanpera, Elfyn Evans, Sebastien Ogier θα κυνηγήσουν όπως πάντα την κορυφή, σε έναν αγώνα με ιδιαίτερη σημασία για την Ιαπωνική ομάδα, με τον Takamoto Katsuta να θέλει τη διάκριση μπροστά στους συμπατριώτες του, αν και δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στις συγκεκριμένες ειδικές.

Τα Hyundai από την πλευρά τους θέλουν να χαλάσουν τη fiesta της Toyota, με τους Thierry Neuville, Ott Tanak και Dani Sordo να διεκδικούν τη νίκη. Οι Craig Breen και Gus Greensmith θα οδηγούν τα δύο Ford Puma Rally1, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται κατά τη διάρκεια ή μετά τον αγώνα ανακοινώσεις από τις ομάδες για τη σύνθεση τους τη νέα χρονιά.

Αναμείνατε στο ακουστικό σας…

Από Harris