Με εκπλήξεις στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Σουηδίας.

Δεν ήταν πολλοί αυτοί που περίμεναν να δουν στην κορυφή της κατάταξης τον Craig Breen στην πρώτη του εμφάνιση με το Hyundai i20 Rally1, αλλά και τον ομόσταυλο του Esapekka Lappi στην πρώτη τριάδα.

Κακά τα ψέμματα, οι επιδόσεις των δύο οδηγών της Hyundai οφείλονται και στην σειρά εκκίνησης που τους εξασφάλισε ιδανικές συνθήκες οδοστρώματος. Με δεδομένο όμως πως σε παρόμοια θέση θα βρίσκονται και στις σαββατιάτικες ειδικές, κανείς δεν μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες τους για επικράτηση.

Ο Ιρλανδός κέρδισε τρεις ειδικές διαδρομές εξασφαλίζοντας διαφορά 2,6 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Ott Tanak που πραγματοποιεί ακόμα μια ελπιδοφόρα εμφάνιση στο τιμόνι του Ford Puma Rally1. Ο Εσθονός τα έδωσε όλα στις ταχύτατες διαδρομές της Σουηδίας και θέλει όσο τίποτε άλλο να ξανακερδίσει με τη Ford. Οι δυό τους μαζί με τον τρίτο Esapekka Lappi θα μονομαχήσουν για τη νίκη με τη διαφορά τους να μην ξεπερνά τα 12 δευτερόλεπτα.

Δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των τριών ο Elfyn Evans που βρίσκεται στην τέταρτη θέση σχεδόν μισό λεπτό πίσω, οδηγώντας το ταχύτερο Yaris. Πίσω του ο Πρωταθλητής Kalle Rovanpera, υπέφερε από τη σειρά εκκίνησης, όμως κατάφερε να κερδίσει τρεις ειδικές όπου οι συνθήκες το επέτρεψαν αποδεικνύοντας ότι είναι ανταγωνιστικός. Οι δύο οδηγοί της Toyota πλέον θα στοχεύσουν στο βάθρο, έχοντας χάσει αρκετό έδαφος. Ακόμα ένας οδηγός της ιαπωνικής ομάδας κέρδισε ειδική και αυτός ήταν ο Takamoto Katsuta. Ο Ιάπωνας εντυπωσίασε στις πρώτες 5 ειδικές, όμως στην επόμενη υπέπεσε στο λάθος βγαίνοντας από το δρόμο και εγκατέλειψε το σκέλος.

Μακριά από τον καλό του εαυτό, αφού άλλωστε το Ράλλυ Σουηδίας δεν είναι ο αγαπημένος του αγώνα, ο Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) συνεχίζει έκτος, μπροστά από τον πιο άπειρο οδηγό της κατηγορίας στο χιόνι, Pierre- Louis Loubet (Ford Puma Rally1).

Το Ράλλυ Σουηδίας συνεχίζεται το Σάββατο με 7 ειδικές διαδρομές και 126 αγωνιστικά χιλιόμετρα, στο πιο απαιτητικό σκέλος του αγώνα!

Photos: Rallypixels

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris