Σε μάχη για δύο εξελίσσεται το Ράλλυ του Μεξικό μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους του αγώνα. Οι Esapekka Lappi (Hyundai i20 Rally1) και Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) μοιράστηκαν τις νίκες στις ειδικές διαδρομές και βαδίζουν χέρι-χέρι στη μάχη για τη νίκη, με τον Φινλανδό οδηγό να προηγείται κατά 5 δευτερόλεπτα.

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς αποδείχτηκε σκληρός για πολλά πληρώματα της μεγάλης κατηγορίας από την πρώτη κιόλας μέρα, με 4 από τους 10 οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας να έχουν χάσει ήδη τις ελπίδες τους για διάκριση. Πανωλεθρία στην ομάδα της M-Sport που είδε τα δύο Puma Rally1 εκτός συνέχειας στην πρώτη κιόλας χωμάτινη ειδική του αγώνα με τους Pierre- Louis Loubet και Ιορδάνη Σερδερίδη να υποπίπτουν σε λάθος, ενώ το τρίτο, αυτό του Ott Tanak, πολύ πίσω στην κατάταξη με πρόβλημα στο turbo. Εκτός διεκδίκησης μιας καλής θέσης έμεινε και ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) που βγήκε από το δρόμο στην 5η ειδική του αγώνα και εγκατέλειψε το σκέλος.

Το δεύτερο σκέλος του αγώνα είναι εξίσου απαιτητικό με το πρώτο, με 9 ειδικές διαδρομές και 126 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με τους Lappi και Ogier να δηλώνουν έτοιμοι για μια ωραία μάχη. Αρκετά πίσω τους, μάχη για μια θέση στο βάθρο δίνουν οι Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) και Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) με τον Βρετανό να μην νιώθει για ακόμα έναν αγώνα καλά με το αυτοκίνητο και τον Βέλγο να χάνει χρόνο από ένα σπασμένο αμορτισέρ στο απογευματινό loop.

Πέμπτος ακολουθεί ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) που χάνει χρόνο λόγω της σειράς εκκίνησης του, μπροστά από τον Dani Sordo (Hyundai i20 Rally1) που υποχώρησε δύο θέσεις λόγω κλαταρίσματος.

Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική σε έναν τόσο ιδιαίτερο αγώνα όπως το Ράλλυ του Μεξικού.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris